- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.03.2011, 13:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul Internaţional de Chitară debutează, miercuri, pe temele formaţiei Beatles
Festivalul Internaţional de Chitară, care se va desfăşura între 16 - 23 martie la Sala Radio din Bucureşti, va debuta pe temele formaţiei Beatles, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, sub bagheta lui Gian Luigi Zampieri şi cu participarea chitaristului spaniol Ricardo Gallén.
Urmărește
14 afișări
Temele formaţiei Beatles vor răsună la Sala Radio miercuri, de la ora 19.00, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, dirijor Gian Luigi Zampieri, cu piesa "Introducere şi fuga pe teme de Beatles" de G. Panella. Concertul beneficiază de participarea extraordinară a chitaristului spaniol Ricardo Gallén, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Programul prezentat de Orchestra de Cameră Radio şi invitaţii săi cuprinde "Introducere şi fuga pe teme de Beatles" de G. Panella, "3 Preludii simfonice pentru Regele Oedip" de I. Pizzetti, "Concert în re major pentru chitară şi orchestră op.99" de M.Castelnuovo Tedesco şi "Simfonia a doua în la minor op.55" de C. Saint Saens.
Vineri, 18 martie, de la ora 19.00, este programat cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului. Cu această ocazie, pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, vor urca chitaristul de talie internaţională Goran Krivokapic şi dirijorul german Ralf Sochaczewsky.
A treia seară a festivalului va oferi publicului ocazia să asculte "Uvertura operei Freischutz" de C.M.Weber, "Concertul pentru chitară şi orchestră" de H.Villa Lobos şi "Simfonia a doua în re major, op. 73" de J. Brahms - un program clasic şi energic, cu accente romantice, dar imprevizibil datorită spiritului improvizatoric al pieselor de chitară.
Dirijorul Gian Luigi Zampieri a fost ultimul elev al marelui maestru Franco Ferrara, căruia îi datorează nu doar formarea artistică, ci şi cea de conduită. Şi-a completat studiile muzicale sub îndrumarea lui Francesco De Masi, Carlo Maria Giulini, Rozhdestvensky Ghenadi, Leonard Bernstein şi la cursurile de la Accademia di Santa Cecilia şi Academia Chigi la Siena.
A concertat alături de orchestre de renume din toată lumea, dintre care Haifa Symphony Orchestra, Orquesta de Euskadi (Basque Country-Spain), Philharmonic Orchestra of University City Mexico, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii "George Enescu", Opera Tirana (Albania), Orchestra "Haydn" di Bolzano e Trento, Teatro dell'Opera di Roma, Orchestra Sinfonică Abruzzese, The Verona Philharmonic Orchestra.
Ricardo Gallén a studiat chitara şi muzica veche la Universitatea Mozarteum din Salzburg şi la cea din Munchen. În 1999, a absolvit studiile de master ale Hochschule für Musik und Theater München cu Joaquin Clerch. A susţinut recitaluri şi concerte cu mari maeştri ai baghetei dirjorale precum Maximiano Valdes, Juan Jose Mena, Monica Huggett şi Sergiu Comisiona în numeroase ţări printre care Mexic, Chile, Argentina, Cuba, Rusia, Statele Unite, Egipt, Norvegia, Iordania, Liban, Istrael şi majoritatea statelor Europei. În prezent este profesor la Universitatea Extremadura din Spania şi asistent al Prof. Fisk la Mozarteum în Salzburg. Câştigător a peste 20 de premii la festivaluri şi concursuri internaţionale, Ricardo Gallén vine la Sala Radio la Festivalul Internaţional de Chitară, în cadrul căruia va susţine, pe lângă concertul de deschidere, un recital joi, 17 martie.
Chitaristul muntenegrean Goran Krivokapic s-a născut în 1979 la Belgrad şi şi-a început educaţia muzicală la vârsta de 8 ani sub îndrumarea lui Mićo Poznanović. A absolvit Facultatea de Artă şi Muzică din Belgrad şi şi-a continuat studiile cu Hubert Käppel şi Roberto Aussel la Universitatea de Muzică din Koln. A obţinut de asemenea o diplomă Cum Laude de la Conservatorul din Maastricht, Olanda, unde a studiat cu Carlo Marchione. Pentru performanţa sa muzicală Goran Krivokapic a primit numeroase distincţii şi premii inclusiv două premii "The Golden Guitar" la Convenţia Internaţională de Chitară din Alessandria, Italia, pentru cel mai bun chitarist în ascensiune şi pentru cel mai bun album al anului.
Dirijorul Ralf Sochaczewsky a urmat Universitatea de Muzică alături de Marc Piollet şi profesorul Christian Grube. În paralel a studiat vioara sub îndrumarea lui Irmgard Huntgeburth. În prezent este dirijorul principal al Berlin Choirs Cantus Domus şi Ensemberlino Vocale, obţinând cu ambele premiul întâi la Competiţia de Cor din Berlin. În noiembrie 2007, a fost asistentul lui Vladimir Jurowski la pupitrul Orchestrei Filarmonică din Londra, orchestră pe care a dirijat-o din nou în mai 2010, la Royal Festival Hall.
Trupa The Beatles, formată din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, a fost unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.
Biletele pentru Festivalul Internaţional de Chitară pot fi procurate de la Casa de Bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe