- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.05.2010, 16:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu are un buget de 5,8 milioane de euro - VIDEO
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care are loc între 28 mai şi 6 iunie, are un buget total de 5,8 milioane de euro, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul FITS, Constantin Chiriac.
Urmărește
112 afișări
Imagine din spectacolul "Faust", în regia lui Silviu Purcărete (Foto: Scott Eastman)
Din bugetul total, suma de 1,5 milioane de lei (238.000 de euro) este alocată de Ministerul Culturii. Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, prezent, marţi, la conferinţa de la Bucureşti, a declarat că iniţial ministerul intenţiona să aloce doar un milion de lei, dar a luat în considerare importanţa evenimentului. "Ministerul a făcut un efort peste posibilităţile bugetare", a subliniat ministrul.
Constantin Chiriac a declarat, în timpul conferinţei care a avut loc la sediul Grupului pentru Dialog Social din Capitală, că există o tendinţă ca evenimentele importante din România să se suprapună, referindu-se în special la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se desfăşoară la Cluj-Napoca, în aceeaşi perioadă cu Festivalul de Teatru de la Sibiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Potrivit lui Chiriac, din acest motiv, două evenimente majore îşi împart şi publicul, dar şi sponsorii. Kelemen Hunor a spus, însă, că ministerul pe care îl conduce nu are nicio autoritate în acest domeniu. "Eu o să vă invit pe dumneavoastră şi pe domnul (Tudor) Giurgiu (preşedintele TIFF, n.r.) la o cafea, la mine la birou", a glumit Kelemen.
Preşedintele Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, a spus că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este unul dintre evenimentele care "asigură vizibilitate artei româneşti" şi în ţară, nu doar în străinătate. Printre invitaţii speciali ai festivalului se numără actorul Pippo Delbono, dar şi directorul Festivalului de la Edinburgh (Marea Britanie), Jonathan Mills.
Chiriac a spus că în timpul Festivalului de la Sibiu va fi înfiinţată oficial o asociaţie a zece teatre din Europa, o "Ligă a Campionilor" teatrului. Printre instituţiile care se asociază Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu (condus de Constantin Chiriac) se numără Teatrul Abadia (Madrid), Young Vic (Londra), Odeon din Paris şi Teatrul Naţional din Bruxelles.
Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va avea tema "Întrebări/ Questions".
Ediţia din acest an a festivalului propune un program care aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi prezintă 350 de evenimente, care se desfăşoară în 66 de spaţii.
Oferta culturală a acestei ediţii este bogată şi variată, cuprinzând atât producţii reprezentative ale marilor teatre româneşti şi internaţionale, spectacole de stradă în oraşul vechi şi în cetăţile şi bisericile fortificate medievale din împrejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans (flamenco, balet, dans contemporan), teatru de păpuşi, spectacolele de lumini, de muzică, de pantomimă, cât şi conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât şi neconvenţionale.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe