TVR 3 transmite în direct, joi şi vineri, de la ora 21.30, şi sâmbătă şi duminică, de la ora 21.00, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor”, care cuprinde, ca în fiecare an, două concursuri – cel de interpretare şi cel de creaţie.
La concursul de interpretare participă interpreţi individuali, împărţiţi în cinci grupe de vârstă, dar şi grupuri, împărţite în două categorii, în funcţie de numărul de membri. Prezentatorii evenimentului sunt Alexandra Ruge, desemnată câştigătoarea trofeului Mamaia Copiilor 2010, la secţiunea de creaţie, Andi Jugănaru şi Cristina Herea.
Două momente speciale marchează ediţia din acest an: în seara deschiderii, grupul de copii Sunetul muzicii, condus de Cristina Manoliu, prezintă un moment „in memoriam Adrian Păunescu” (pentru prima oară de la înfiinţarea festivalului, poetul nu mai face parte din juriul concursului), iar în seara galei, Asociaţia Culturală de Muzică, Teatru şi Film pentru copii Rolfilm prezintă recitalul „in memoriam Ion Cristinoiu”, intitulat „O clipă de sinceritate”, realizator fiind Dumitru Lupu, iar pregătirea artistică fiind asigurată de Ileana Şipoteanu.
„Ambiţia echipei noastre este să realizăm o ediţie de calitate şi în acest an, păstrând standardele înalte de până acum. Festivalul «Mamaia Copiilor» a căpătat o amploare tot mai mare, concurenţii sunt foarte bine pregătiţi, iar decorul şi elementele grafice vor surprinde cu siguranţă la ediţia de anul acesta, aşa că telespectatorii vor avea parte de un spectacol de excepţie”, spune Dan Manoliu, regizorul artistic al evenimentului.
Serile de sâmbătă şi duminică vor fi difuzate în direct şi pe TVR 1.
Lansat pe 10 octombrie 2008, TVR 3 este primul post naţional dedicat vieţii comunităţilor locale. Grila TVR 3 este formată din producţii ale studiourilor teritoriale TVR Iaşi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timişoara, TVR Târgu-Mureş, în timp ce partea de sud a ţării este acoperită de programe realizate de studioul central, din Bucureşti. TVR 3 are şi programe dedicate minorităţilor naţionale, realizate în limbile lor materne: maghiari, germani, sârbi, bulgari, croaţi, ruşi, lipoveni, turci, tătari, greci, ucraineni, evrei, slovaci, rromi.