Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş", între 7 şi 9 mai, în Capitală

Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş" - care îşi doreşte să sprijine tinerii ce vor o carieră artistică - va avea loc între 7 şi 9 mai, la Sala "Liviu Ciulei" a Teatrului Bulandra din Bucureşti, informează organizatorii.

Urmărește
218 afișări
Imaginea articolului Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş", între 7 şi 9 mai, în Capitală

Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş", între 7 şi 9 mai, în Capitală

Festivalul este dedicat exclusiv trupelor de liceeni care iubesc teatrul şi muzica. În festival s-au înscris mai bine de 30 trupe de teatru si muzică din liceele din ţară, iar în urma selecţiei au rămas în concurs cele mai bune spectacole şi piese.

Finala festivalului va avea loc la Sala "Liviu Ciulei" (fostă "Izvor" ) a Teatrului "Lucia Sturdza Bulandra", în următoarele zile, începând cu orele 19.00, astfel: luni - secţiunea muzică; marţi - secţiunea teatru. Miercuri va avea loc gala de premiere, în cadrul căreia Marius Baţu şi Alina Manole vor susţine un recital în memoria lui Florian Pittiş.

La secţiunea muzică, juriul care va evalua prestaţiile concurenţilor este format din Virgil Ianţu, Berti Barbera şi Nicu Alifantis, iar la secţiunea teatru, juraţi vor fi Mihai Gruia Sandu, Anca Sigartău, Nicu Alifantis şi Virgil Ianţu. Preşedintele juriului este profesorul Victor Ioan Nicolae, director al Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr", iar preşedintele de onoare este Anda Pittiş.

Intrarea la festival este liberă, evenimentul fiind transmis live de Radio3net "Florian Pittiş", pe site-ul www.radio3net.ro.

Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş" îşi propune să aducă un omagiu regretatului artist - absolvent al Colegiului "Gheorghe Lazăr" - şi să sprijine tinerii care îşi doresc o carieră pe scenă.

Florian Pittiş s-a născut pe 4 octombrie 1943 şi a murit pe 5 august 2007. De-a lungul carierei sale, el a fost Alencon din "Elisabeta I", de Paul Foster, Alioşka din "Azilul de noapte", de Maxim Gorki, Edmund şi Jamie din "Lungul drum al zilei către noapte", de Eugene O'Neill, şi Ariel din "Furtuna", de William Shakespeare, toate în regia lui Liviu Ciulei. De asemenea, a jucat în celebrul "Hamlet", al lui Alexandru Tocilescu, care a avut premiera în 1985. A regizat el însuşi, pe scena Bulandrei, spectacole precum "Cum se numeau cei patru Beatles", de Stephen Poljakoff, "Câinele grădinarului", de Lope de Vega, "Meditaţiile Ritei", de Willy Russel, şi "Black & White", de Keith Waterhouse & Willis Hall.

În 1992, Pittiş a fondat trupa Pasărea Colibri, împreună cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vlady Cnejevici. A rămas în formaţie până în 2000, când i-a luat locul Marius Baţu. A fost, însă, în permanenţă, o prezenţă activă în lumea muzicii, prin emisiuni la radio şi televiziune, articole în ziare, prezentări de concerte, colaborări pe diferite discuri.

În 1965, Pittiş a debutat în teatrul radiofonic, în serialul "Cosma", adaptat după romanul lui Panait Istrati, în regia lui Dan Puican. Au urmat 40 de ani la radio. În 1973, la 13 august, Florian Pittiş a devenit prezentatorul "Clubului Curioşilor", de la fostul Program 3. În timp, a realizat "Pittiş Show", iar după 90, alături de Camelia Stănescu a realizat "Declaraţie de iubire" la Radio România Cultural. Între 1998 şi 2004 a fost directorul Radio 3, România Tineret, care a devenit Radio3net la 1 octombrie 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici