- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.04.2008, 21:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul Shakespeare a debutat, luni, în absenţa regizorului Declan Donnellan
Festivalul Internaţional de Teatru Shakespeare 2008 a debutat, luni seara, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), cu spectacolul trupei Cheek by Jowl "Troilus şi Cressida", de William Shakespeare, în absenţa regizorului Declan Donnellan, care va ajunge în România pe 30 aprilie.
Urmărește
68 afișări
Festivalul Shakespeare a debutat, luni, cu "Troilus şi Cressida", în absenţa lui Declan Donnellan
Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare a fost deschisă, luni seara, la Bucureşti, de Emil Boroghină, directorul artistic al manifestării, Mircea Cornişteanu, directorul Teatrului "Marin Sorescu" din Craiova, Mihaela Păun, directorul ArCuB, Romeo Pop, preşedintele Comisie de Cultură din Primăria Municipiului Bucureşti, şi secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), Demeter Andras.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Oficialii au mulţumit publicului care a venit la spectacolul trupei Cheek by Jowl, precizând că ediţia din acest an a festivalului este dedicată "contribuabililor", cetăţenilor şi publicului nespecialist.
"Este o ediţie la care majoritatea publicului nu sunt specialişti, ci oameni care merg la casa de bilete pentru a vedea spectacolele. Evenimentele sunt dedicate contribuabilului", a spus Mircea Cornişteanu, directorul Teatrului "Marin Sorescu" din Craiova, organizator al evenimentului, alături de Fundaţia Shakespeare.
Pe de altă parte, Emil Boroghină, directorul artistic al festivalului, a mulţumit celor care au venit să vadă spectacolul companiei Cheek by Jowl. "Aş vrea să mulţumesc celor care astăzi (luni, n.r.) au venit să-i întâmpinăm pe cei de la Cheek by Jowl, una dintre cele mai importante companii de teatru din lume", a spus Boroghină, precizând că este un festival "selectiv", care reuneşte nume foarte importante ale teatrului internaţional.
Emil Boroghină a declarat pentru MEDIAFAX că regizorul Declan Donnellan nu a putut participa la deschiderea festivalului, fiind reţinut în Marea Britanie. "Era cât pe ce să nu vină deloc, dar am fost informaţi că Declan Donnellan va veni în România pe 30 aprilie şi va participa, pe 1 mai, la deschiderea festivalului la Craiova, unde va primi şi Premiul Internaţional Shakespeare", a explicat Boroghină.
Tragedia "Troilus şi Cressida" este cea de-a treia piesă shakespeariană ca întindere, fiind scrisă de W. Shakespeare după "Hamlet" şi "Richard al III-lea". Piesa este una dintre cele mai sumbre ale lui Shakespeare, existând presupunerea că ar fi fost scrisă în anul 1602.
Cu o ironie violentă, autorul demistifică gloria războinicilor şi falsul eroism. Pretextul este legenda asediului Troiei, tratat într-o manieră parodiată şi sângeroasă. Comedie neagră, tragedie imorală, piesa este o manifestare suplimentară a viziunii implacabile a lui Shakespeare. În piesă, istoria iubirii dintre Troilus şi Cressida este precum o încetare temporară a ostilităţilor în plin război troian.
Din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii: Anthony Mark Barrow (Agamemnon), Paul Brennen (Achilles / Priam), Lucy Briggs-Owen (Cressida / Andromache), Richard Cant (Thersites / Calchas), David Caves (Hector) şi Oliver Coleman (Paris).
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale