- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.08.2007, 12:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu", gata de start
Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" va fi deschisă oficial sâmbătă seara cu un spectacol ce va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, urmând ca, pe parcursul a trei săptămâni, muzica să răsune în Capitala răsfăţată de prezenţa a sute de artişti.
Urmărește
1 afișare
Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu", gata de start
La ediţia din această toamnă, la Bucureşti vor ajunge solişti de renume, dirijori prestigioşi, dar şi mari orchestre ale lumii, precum London Symphony Orchestra, ce va fi dirijată de Horia Andreescu, Orchestra Naţională Rusă, care va evolua sub bagheta lui Cristian Mandeal, Orchestre de Paris, Filarmonica din Oslo, cea din Rotterdam, Dresdner, Munchen, şi, desigur, Filarmonica "George Enescu", precum şi Orchestra Naţională Radio.
Până pe 23 septembrie, spiritul lui Enescu va pune stăpânire pe Ateneul Român, Sala Palatului, Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti, ba chiar şi pe piaţa din faţa Ateneului, care va deveni Piaţa Festivalului, locul unde în fiecare seară publicul va putea asista gratuit la concerte, expoziţii de pictură, lansări de carte, proiecţii de filme.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Festivalul va fi deschis sâmbătă seara cu un spectacol de gală ce va avea loc la Sala Palatului. Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin, va prezenta un program complex, cu arii celebre, alese pe sprânceană - "Nunta lui Figaro", "Tosca", "Bărbierul din Sevilla", "Madama Butterfly", "La Traviata", "Don Carlos", "Rigoletto", "Boema", "Oedipe", "Turandot" şi "Manon Lescaut" sunt doar câteva dintre operele care se regăsesc în programul serii.
În continuarea festivalului, fiecare zi va aduce concerte ce vor prezenta o selecţie variată de genuri - de la opusuri enesciene la compoziţii de muzică românească contemporană sau lieduri româneşti, dar şi spectacole de operă, cum este "Tragedia lui Carmen" în regia lui Ion Caramitru, sau de dans - "OuiBaDa", realizat de către coregraful Gigi Căciuleanu, dar şi cele două show-uri "L'Amour – La Danse", susţinute de Compania de balet "Bejart", pentru care biletele sunt deja epuizate.
Biletele pentru festival au fost puse în vânzare la 1 august, la casieria Sălii Palatului. Preţurile biletelor variază între 30 şi 60 lei la spectacolele de la Sala Palatului, între 30 şi 40 lei la Ateneul Român, între 50 şi 100 lei la Teatrul Naţional din Bucureşti şi între 40 şi 60 lei la Opera Naţională din Bucureşti. Preţul abonamentelor la festival variază între 200 şi 800 lei, în funcţie de locul de desfăşurare şi numărul spectacolelor şi tipul cumpărătorului (pensionarii şi studenţii -200 lei, 17 spectacole la Sala Palatului).
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe