Festivalul Tânăr de la Sibiu: Spectacole internaţionale de top pentru copii

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Tânăr de la Sibiu (10 – 16 octombrie 2016), trei dintre cele mai apreciate spectacole de animaţie ale momentului.

Urmărește
300 afișări
Imaginea articolului Festivalul Tânăr de la Sibiu: Spectacole internaţionale de top pentru copii

Festivalul Tânăr de la Sibiu: Spectacole internaţionale de top pentru copii

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Tânăr de la Sibiu (10 – 16 octombrie 2016), trei dintre cele mai apreciate spectacole de animaţie ale momentului: „Marionetele din Budapesta” de Bence Sarkadi, „Sentimente mărunte” în regia lui Nadezhda Alexeeva şi „Posibila, imposibila casă” în regia lui Tim Etchells şi Robin Arthur.

Câştigător al premiului pentru cel mai bun actor de la Festivalul de Teatru din Stara Zagora (Bulgaria, 2015) şi al trofeului Shanghai Golden Magnolia (China, 2014), Bence Sarkadi vine pentru prima dată în România cu un spectacol ce a făcut ocolul pământului, pe străzile şi scenele a şase continente. „Marionetele din Budapesta” este un spectacol interactiv, non-verbal, ce se constituie dintr-o serie de poveşti scurte, acompaniate de muzică. Ritmat şi haios, spectacolul păpuşarului maghiar creează o lume fascinantă prin tehnica mânuirii păpuşilor cu fir şi prin improvizaţiile spumoase ce fac deliciul publicului. Spectacolul prezentat la Sibiu are o durată de aproximativ 40 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Marionetele din Budapesta” va fi prezentat marţi, 11 octombrie, de la orele 10:00, 12:00 şi 18:00 în sala de la etaj a Teatrului „Gong” din Sibiu.

Cu siguranţă un teatru de referinţă pe harta internaţională a animaţiei, Teatrul pentru Copii şi Tineret Novgorod – Mali (Rusia) aduce la Sibiu un spectacol participant la Premiul Naţional „Masca de Aur/ Golden Mask” din Moscova şi Premiul Naţional „Arlekin” din St. Petersburg. „Sentimente mărunte / Little Feelings” este un spectacol scris şi regizat de Nadezhda Alexeeva, bazat pe observaţii şi amintiri personale care au luat amploare pe întreg parcursul călătoriei sufletului adult spre lumea copiilor şi înapoi. Prezentat atât cu păpuşi, cât şi cu actori la vedere, spectacolul surprinde prin forţa imaginilor scenice pline de poezie şi emoţie ce recompun un univers al copilăriei. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Sentimente mărunte” va fi prezentat miercuri, 12 octombrie, de la orele 11:30 şi 18:00, la sala de la parter a Teatrului „Gong” din Sibiu.

„Posibila, imposibila casă / Das Unmöglich Mögliche Haus” în regia lui Tim Etchells şi Robin Arthur este unul dintre cele mai premiate spectacole prezentate sub egida Forced Entertainment, printre care cel mai important premiu fiind distincţia „Faust” pentru cea mai bună regie în 2015. Producţia germanilor este o invitaţie spre un tărâm al fanteziei în care absolut orice este posibil în mintea publicului. Doi actori (Johannes Hendrik Langer şi Caroline Erdmann) setează noi standarde în arta de a spune poveşti (storytelling) pentru tineri, în teatre, prin povestea călătoriei pline de suspans a unei fete tinere. Spectacolul are o durată de 1h15min şi este recomandat copiilor cu vârsta între 6 şi 11 ani. „Posibila, imposibila casă” va fi prezentat sâmbătă, 15 octombrie, ora 17:00, în sala de la parter a Teatrului „Gong” din Sibiu.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu (10- 16 octombrie) face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru şi îşi propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât şi adolescenţilor, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experienţă dătătoare de energie. De la spectacole de animaţie pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpuşilor şi marionetelor pentru şcolari, dar şi spectacole eclectice pentru adolescenţi, festivalul conectează spectatorii la noutăţile din zona artelor performative. Agenda de evenimente aduce, totodată, în discuţie problemele cu care se confruntă noile generaţii de elevi, părinţi şi educatori prin expoziţii de artă conceptuală, ateliere, conferinţe şi lansări de carte. Programul ediţiei din acest an reuneşte la Sibiu 150 de artişti din Armenia, Germania, Polonia, România, Rusia şi Ungaria.
Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi susţinut de UNITER prin fondul de timbru teatral.

Biletele pentru Festival pot fi achiziţionate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 şi duminica de la 10:00 la 14:00), cât şi online prin eventim.ro, în Librăriile Humanitas şi în magazinele Germanos, Domo, Orange şi Vodafone din toată ţara. Preţul unui bilet variază între 7 şi 14 lei, în funcţie de spectacol şi locul în sală. Pentru biletele achiziţionate în reţeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici