- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.07.2019, 14:45)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul ”Vara Magică” aduce 200 de tineri muzicieni în două concerte la Ateneul Român
Festivalul Internaţional ”Vara Magică” aduce miercuri şi joi pe scena Ateneului Român 200 de tineri muzicieni în cadrul a două concerte de muzică clasică, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
109 afișări
Festivalul ”Vara Magică” aduce 200 de tineri muzicieni în două concerte la Ateneul Român
Festivalul Internaţional „Vara Magică” invită la Ateneul Român pentru a opta vară consecutiv mari orchestre simfonice de tineret din întreaga Europă.
Seria de 13 concerte ce se desfăşoară între 10 iulie şi 21 august, în serile de miercuri şi joi, la Ateneul Român, sub egida aniversară „Bucureşti 560”.
Al treilea concert al festivalului are loc miercuri, 17 iulie de la ora 19.30, sub genericul “Arome muzicale nordice”. Protagonişti sunt muzicienii Orchestrei Naţionale de Tineret din Danemarca dirijată de Morten Ryelund. În program sunt lucrări de Jean Sibelius (Andante festive), Edvard Grieg (Suita Holberg), Sebastian Androne (Concert pentru flaut şi orchestră) şi Ludwig van Beethoven (Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Al patrulea concert al festivalului, programat joi, 18 iulie, de la ora 19.30, este susţinut de Orchestra Română de Tineret, sub genericul “Lirism şi virtuozitate”. Solist este Ştefan Cazacu, iar dirijor va fi Cristian Mandeal. Aceştia vor interpreta piese de Ludwig van Beethoven (Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60), P.I. Ceaikovski (Variatiuni pe o tema Rococo op. 33) şi J.Brahms/A.Schoenberg (Cvartetul cu pian op. 25, arr. Arnold Schoenberg), program prezentat anterior pentru publicul Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” de la Sinaia şi care se va relua la Festivalul Internaţional Young Euro Classic de la Berlin, câteva zile mai târziu.
Iniţiatorul manifestării, Dorin Ioniţă, declara la deschiderea actualei ediţii : ”Am ajuns la această formulă de festival aducând în prim plan orchestre de tineret europene de la dragostea pe care o port acelui proiect pe care l-a iniţiat prietenul meu Marin Cazacu, Orchestrele Naţionale de Tineret ale României. Eu am crezut în proiectul lui, mi s-a părut formidabil, binevenit, educativ şi cultural în acelaşi timp. Ne-am gândit să punem nu în concurenţă, ci în context, şi alte orchestre de tineret din Europa. Tinerii noştri, şi nu numai tinerii noştri, ci şi publicul, trebuie să vadă unde ne poziţionăm în Europa din acest punct de vedere. Am pus în context aceste orchestre de tineret, dar pe lângă tineri avem în program şi artişti consacraţi, de la care tinerii să aibă de învăţat.”
Festivalul Internaţional „Vara Magică” aduce în 2019 pe scena Ateneului un nou record. 13 concerte, 6 seri cu orchestre simfonice din întreaga Europă, 4 seri cu orchestre de cameră şi 3 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel reprezintă atracţiile acestui an la Festivalul Internaţional „Vara Magică” din 10 iulie până pe 21 august, la Ateneul Român.
Festivalul Internaţional „Vara Magică” sprijină iniaţiativa „Noi construim un spital” al Fundaţiei „Dăruieşte viaţă”. Programul integral al festivalului se găseşte pe platforma lanto.ro.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe