- Home
- Cultură-Media
- SIBIU, (15.01.2023, 15:33)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filarmonica din Sibiu a primit premiul de excelenţă al UCRRM pentru „Minunata Muzică Nouă”
Ziua Culturii Naţionale a adus Filarmonicii de Stat Sibiu premiul de excelenţă din partea Uniunii Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România pentru proiectul „Minunata Muzică Nouă”, cel mai tânăr festival de muzică contemporană din România.
Urmărește
128 afișări
Prima ediţie a Galei Premiilor MUSICRIT, prin care Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România (UCRRM) doreşte să recompenseze excelenţa atât în domeniul artistic, cât şi în domeniile jurnalismului şi managementului muzical în 2022, a avut loc în Sala „Arh. Ştefan Burcuş” a Palatului Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti.
În cadrul Galei, Luminiţa Arvunescu, preşedintele UCRRM, a evidenţiat că Sibiul a devenit un oraş extrem de important din punct de vedere artistic, datorită unor evenimente culturale precum „Minunata Muzică Nouă”, proiectul îndrăzneţ iniţiat de Filarmonica de Stat în timpul pandemiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
„Avem muzica, dar ce ne facem cu publicul? Publicul care ştie mai mult sau mai puţin ce este muzica nouă, cum este muzica nouă. Atunci, în 2020, la prima ediţie, au fost cântate pagini - de exemplu - de Dan Dediu, Laura Manolache, Doina Rotaru, apoi s-a ajuns la ultima ediţie, în care Filarmonica din Sibiu propune muzică de film aranjată altfel, propune o operă în primă audiţie absolută, «Râsul lui Avraam» de Gabriel Mălăncioiu, propune conferinţe. Ce să înţelegem? Că îşi doreşte să crească publicul, să atragă publicul către muzica nouă, de aceea cred că merită felicitări şi multe aplauze Filarmonica din Sibiu pentru Minunata Muzică Nouă!”, a apreciat Luminiţa Arvunescu.
Dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu şi fondatorul festivalului „Minunata Muzică Nouă - Brave New Music”, a ridicat premiul UCRRM în numele instituţiei.
„Acest premiu care ne onorează foarte mult! Mulţumesc tuturor colegilor mei de la Sibiu care mă sprijină şi împreună cu care convingem publicul de la Sibiu să umplem sălile de muzică contemporană. Mulţumesc foarte mult celor doi directori, Mariana Preda şi Remus Rus, fără de care n-am putea să avem atâtea programe la Sibiu, tuturor colegilor din Filarmonică. Filarmonica şi festivalurile noastre sunt permanent finanţate de Consiliul Judeţean, care pe lângă finanţare ne dă şi o mare independenţă, iar acest festival, Brave New Music, tradus Minunata Muzică Nouă, este cofinanţat şi de Primărie. Mulţumesc profesorilor mei. Eu am preluat un festival de la Liviu Dănceanu, admir Săptămâna Muzicii Noi de la Bucureşti a maestrului Dediu, care mi-a fost profesor, îi mulţumesc şi lui Mihai Constantinescu pe lângă care am stat foarte mult timp şi fără de care, probabil, n-aş fi putut să fac atâtea, şi vă mulţumesc dumneavoastră!", a transmis Cristian Lupeş.
Compozitori europeni şi cei mai importanţi compozitori români ai momentului îşi dau întâlnire la „Minunata Muzică Nouă” cu melomanii de la 5 la 105 ani. Festivalul care creşte odată cu Sibiul îşi propune să fie o maşină a timpului, cu ajutorul căreia putem vedea cum va arăta Sibiul cultural peste două sau trei decenii. Ediţia a III-a a proiectului s-a desfăşurat în perioada 16-20 noiembrie 2022, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, şi a fost cofinanţată de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală. Următoarea ediţie este programată între 13 şi 18 noiembrie 2023.
Pe scena Galei Premiilor MUSICRIT s-au aflat personalităţi culturale precum: Marin Cazacu, managerul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, Daniel Jinga, managerul Operei Naţionale Bucureşti, Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, Mihai Constantinescu, directorul Festivalului „George Enescu” din 1990 până în 2021, dirijorul Cristian Mandeal, Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo, sau Cristian Ridic, managerul Operei Naţionale Române din Timişoara.
Momente muzicale au fost susţinute de violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Andrei Ioniţă, violistul Răzvan Popovici şi pianista Cristiana Mihart, violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga, sopranele Oana Şerban şi Noemi Onucu, mezzosoprana Florentina Soare, baritonul David Pogana şi ansamblul Violoncellissimo.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20