- Home
- Cultură-Media
- SIBIU, (15.01.2023, 15:33)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Filarmonica din Sibiu a primit premiul de excelenţă al UCRRM pentru „Minunata Muzică Nouă”
Ziua Culturii Naţionale a adus Filarmonicii de Stat Sibiu premiul de excelenţă din partea Uniunii Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România pentru proiectul „Minunata Muzică Nouă”, cel mai tânăr festival de muzică contemporană din România.
Urmărește
129 afișări
Prima ediţie a Galei Premiilor MUSICRIT, prin care Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România (UCRRM) doreşte să recompenseze excelenţa atât în domeniul artistic, cât şi în domeniile jurnalismului şi managementului muzical în 2022, a avut loc în Sala „Arh. Ştefan Burcuş” a Palatului Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti.
În cadrul Galei, Luminiţa Arvunescu, preşedintele UCRRM, a evidenţiat că Sibiul a devenit un oraş extrem de important din punct de vedere artistic, datorită unor evenimente culturale precum „Minunata Muzică Nouă”, proiectul îndrăzneţ iniţiat de Filarmonica de Stat în timpul pandemiei.
„Avem muzica, dar ce ne facem cu publicul? Publicul care ştie mai mult sau mai puţin ce este muzica nouă, cum este muzica nouă. Atunci, în 2020, la prima ediţie, au fost cântate pagini - de exemplu - de Dan Dediu, Laura Manolache, Doina Rotaru, apoi s-a ajuns la ultima ediţie, în care Filarmonica din Sibiu propune muzică de film aranjată altfel, propune o operă în primă audiţie absolută, «Râsul lui Avraam» de Gabriel Mălăncioiu, propune conferinţe. Ce să înţelegem? Că îşi doreşte să crească publicul, să atragă publicul către muzica nouă, de aceea cred că merită felicitări şi multe aplauze Filarmonica din Sibiu pentru Minunata Muzică Nouă!”, a apreciat Luminiţa Arvunescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu şi fondatorul festivalului „Minunata Muzică Nouă - Brave New Music”, a ridicat premiul UCRRM în numele instituţiei.
„Acest premiu care ne onorează foarte mult! Mulţumesc tuturor colegilor mei de la Sibiu care mă sprijină şi împreună cu care convingem publicul de la Sibiu să umplem sălile de muzică contemporană. Mulţumesc foarte mult celor doi directori, Mariana Preda şi Remus Rus, fără de care n-am putea să avem atâtea programe la Sibiu, tuturor colegilor din Filarmonică. Filarmonica şi festivalurile noastre sunt permanent finanţate de Consiliul Judeţean, care pe lângă finanţare ne dă şi o mare independenţă, iar acest festival, Brave New Music, tradus Minunata Muzică Nouă, este cofinanţat şi de Primărie. Mulţumesc profesorilor mei. Eu am preluat un festival de la Liviu Dănceanu, admir Săptămâna Muzicii Noi de la Bucureşti a maestrului Dediu, care mi-a fost profesor, îi mulţumesc şi lui Mihai Constantinescu pe lângă care am stat foarte mult timp şi fără de care, probabil, n-aş fi putut să fac atâtea, şi vă mulţumesc dumneavoastră!", a transmis Cristian Lupeş.
Compozitori europeni şi cei mai importanţi compozitori români ai momentului îşi dau întâlnire la „Minunata Muzică Nouă” cu melomanii de la 5 la 105 ani. Festivalul care creşte odată cu Sibiul îşi propune să fie o maşină a timpului, cu ajutorul căreia putem vedea cum va arăta Sibiul cultural peste două sau trei decenii. Ediţia a III-a a proiectului s-a desfăşurat în perioada 16-20 noiembrie 2022, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, şi a fost cofinanţată de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală. Următoarea ediţie este programată între 13 şi 18 noiembrie 2023.
Pe scena Galei Premiilor MUSICRIT s-au aflat personalităţi culturale precum: Marin Cazacu, managerul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, Daniel Jinga, managerul Operei Naţionale Bucureşti, Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, Mihai Constantinescu, directorul Festivalului „George Enescu” din 1990 până în 2021, dirijorul Cristian Mandeal, Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo, sau Cristian Ridic, managerul Operei Naţionale Române din Timişoara.
Momente muzicale au fost susţinute de violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Andrei Ioniţă, violistul Răzvan Popovici şi pianista Cristiana Mihart, violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga, sopranele Oana Şerban şi Noemi Onucu, mezzosoprana Florentina Soare, baritonul David Pogana şi ansamblul Violoncellissimo.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump