- Home
- Cultură-Media
- SFÂNTU GHEORGHE, (15.08.2009, 17:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filme despre problemele majore ale omenirii, printre ultimele proiecţii, la Anonimul
Seria de proiecţii la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul (10-16 august) s-a încheiat, sâmbătă, cu proiecţiile din programe paralele, "Playground" de Libby Spears şi "8", o colecţie de scurtmetraje ce abordează marile probleme ale omenirii, semnate de regizori celebri.
Urmărește
217 afișări
Filme despre problemele majore ale omenirii, printre ultimele proiecţii, la Anonimul (Imagine: Mediafax Foto)
Produs de George Clooney şi Steven Soderbergh, filmul "Playground" abordează problema abuzului sexual asupra copiilor.
Cu mărturisiri terifiante din partea victimelor dar şi din partea agresorilor, "Playground" tratează problema mai mult la nivel local, încercând să afle hibele autorităţilor din Statele Unite în ceea ce priveşte procedurile împotriva agresorilor.
Libby Spears a conceput ideea centrală a filmului "Playground" în 2001, în timp ce producea un film în Filipine şi America Centrală despre imaginea sexuală de sine a femeilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În 2004, aceasta a pus bazele Fundaţiei Nest, care se ocupă de gradul de conştientizare, la nivel global, al iniţiativelor din Nepal. Episoadele în care victimele şi agresorii îşi spun povestea sunt intercalate cu momente animate.
Un alt film din ultimul "calup" de proiecţii înaintea galei de premiere de sâmbătă seara a fost "8".
Sala de proiecţie din Green Village a fost arhiplină cu spectatori Anonimul, curioşi să vadă prestaţia în scurtmetraj pe teme umanitare a unor mari nume ale cinematografiei precum Gus Van Sant, Jane Campion şi Gaspar Noe.
În ceea ce îi priveşte pe cei trei, aceştia nu au dezamăgit oferind, în scurtmetraj, "semnăturile" lor regizorale.
Filmul lui Gus Van Sant, care abordează reducerea mortalităţii la copii, este realizat în cunoscutul stil sec al autorului, creând o aşteptare continuă în timp ce, pe ecran, sunt prezentate statistici referitoare la mortalitatea infantilă.
Gaspar Noe prezintă, în stilul naturalist care l-a consacrat, povestea unui bărbat din Burkina Faso, care îşi povesteşte suferinţa cauzată de SIDA. Cu cadre aproape intime, vocea personajului pe fundal şi bătăile inimii care însoţesc tot filmul, scurtmetrajul este de efect, stilistic, deşi mesajul este, uneori, prea didactic.
Scurtmetrajul lui Jane Campion, pe tema mediului înconjurător, este unul dintre cele mai atrăgătoare din punct de vedere al poveştii. Acţiunea se petrece Australia, în timpul celei mai severe secete din istorie.
Ziggy (interpretată de fiica lui Jane Campion) notează în jurnal dezastrul pe care seceta îl aduce asupra fermei unde locuieşte.
Regizori precum Wim Wenders, Gael Garcia Bernal, Abderrahmane Sissako, Mira Nair şi Ian Kounen completează lista de opt scurtmetraje care ilustrează cele opt scopuri ale Naţiunilor Unite, ce ar trebui duse la bun sfârşit până în 2015.
Cu toate acestea, "8" nu este un film precomandat de Naţiunile Unite, fiecărui regizor oferindu-i-se mână liberă în ceea ce priveşte abordarea artistică.
Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul este organizat de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Televiziunii Române, producător asociat.
Anul acesta, în premieră, distincţiile festivalului, pentru lungmetraj, scurtmetraj şi animaţie, vor fi acordate în urma votului publicului, care a putut să îşi exprime preferinţele, online, sâmbătă, ziua galei.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe