- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (05.11.2012, 14:56)
- Oana Ghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmele "După dealuri" şi "Despre oameni şi melci", la festivalul "Making Waves" de la New York
Filmele "După dealuri" de Cristian Mungiu şi "Despre oameni şi melci" de Tudor Giurgiu vor fi proiectate în cadrul evenimentului "Making Waves, un festival dedicat noului cinema românesc", organizat la New York de Corina Şuteu şi Oana Radu, fostele directoare ale ICR din metropola americană.
Urmărește
429 afișări
Filmele "După dealuri" şi "Despre oameni şi melci", la festivalul "Making Waves" de la New York
Evenimentul "Making Waves. Un festival dedicat noului cinema românesc" se va desfăşura în perioada 29 noiembrie-5 decembrie la New York.
Organizat de Romanian Film Initiative şi Film Society of Lincoln Center şi susţinut de nume mari ale lumii artistice şi cinematografice din România şi din Statele Unite, evenimentul este o iniţiativă independentă care îşi doreşte să continue, sub denumirea "Making Waves. Un festival dedicat noului cinema românesc", Festivalul de Film Românesc de la New York, un proiect demarat în 2006 de ICR New York, sub conducerea Corinei Şuteu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
-
Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert după ce vagoane încărcate cu benzină au deraiat
-
Benjamin Netanyahu îl demite pe ministrul Apărării, Yoav Gallant
-
Primele ciocniri între forţele armate ucrainene şi soldaţii nord-coreeni - confirmate de ministrul ucrainean al Apărării
Potrivit unui comunicat, mai multe personalităţi ale noului cinema românesc - Cristian Mungiu, Radu Muntean, Lucian Pintilie, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu, Andrei Ujică - vor sprijini festivalul "Making Waves", care se va desfăşura la Lincoln Center.
Evenimentul îşi propune să asigure o continuitate a prezenţei cinematografiei româneşti în spaţiul american şi consolidarea parteneriatului cu Film Society of Lincoln Center. Festivalul va oferi o panoramă a producţiei cinematografice recente - incluzând filme de ficţiune, documentar şi scurtmetraj -, precum şi o serie de programe speciale, retrospective de autor, dezbateri, lansări de carte şi alte evenimente dedicate întâlnirii între profesioniştii de film americani şi români.
Evenimentul "Making Waves" va fi deschis de cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, "Despre oameni şi melci", şi va fi închis de pelicula "După dealuri", pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes 2012, în timp ce actriţele Cristina Flutur şi Cosmina Stratan au primit, ex-aequo, premiul pentru interpretare.
Printre filmele care vor mai fi proiectate la "Making Waves" se numără şi "Toată lumea din familia noastră" de Radu Jude, "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" de Adrian Sitaru şi "Trei zile până la Crăciun" de Radu Gabrea.
Evenimentul va găzdui şi o secţiune dedicată regizorului Alexandru Tatos, care include proiecţii ale unor filme semnate de acesta: "Mere roşii" (1976), "Duios Anastasia trecea" (1979) şi "Secvenţe" (1982).
De asemenea, la evenimentul de la New York va fi proiectat şi filmul "Nunta de piatră" de Dan Piţa, la patru decenii de la producţia sa.
Printre invitaţii festivalului "Making Waves" se numără actorii Cosmina Stratan, Cristina Flutur şi Andi Vasluianu, regizorii Tudor Giurgiu şi Radu Gabrea şi producătoarea Ada Solomon.
Festivalul "Making Waves" beneficiază de sprijinul Trust for Mutual Understanding, precum şi al Blue Heron Foundation şi al altor susţinători şi donatori, printre care regizorul şi producătorul Bobby Păunescu, regizorul Tudor Giurgiu, preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania, şi artistul vizual Adrian Ghenie.
Romanian Film Initiative, organizator al evenimentului "Making Waves", reuneşte echipa fondatoare a Festivalului Filmului Românesc de la New York, lansat în 2006, sub egida ICR NewYork. Board-ul festivalului îi include pe Corina Şuteu, preşedintele festivalului şi fost director al Institutului Cultural Român de la New York, Mihai Chirilov, director artistic al festivalului, Scott Foundas, director asociat de programe al Film Society of Lincoln Center, şi Oana Radu, manager al festivalului şi fost director adjunct al ICR New York.
Ca urmare a deciziei din luna august a lui Horia-Roman Patapievici de a părăsi şefia ICR Bucureşti, Corina Şuteu şi Oana Radu au demisionat de la conducerea ICR din New York. Corina Şuteu a spus că nu doreşte să participe la "agonia instituţională", aşa cum a calificat ea, din perspectiva experienţei sale de 20 de ani în cooperare instituţională, viitorul Institutului Cultural Român, a cărui activitate "a reuşit să sincronizeze România la caracterul conectiv al lumii moderne, doar cu ajutorul echipei Patapievici".
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: O imagine din filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, pe coperta revistei de cinema franceze Positif - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:33
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse
-
astăzi, 21:29
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est