- Home
- Cultură-Media
- BERLIN, (19.01.2010, 12:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmele "Eu când vreau să fluier, fluier" şi "Portretul luptătorului la tinereţe", la Berlinala 2010
Lungmetrajele "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu, au fost selectate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (11 - 21 februarie), în competiţia oficială, respectiv în secţiunea Forum, informează ICR Berlin.
Urmărește
56 afișări
Filmele "Eu când vreau să fluier, fluier" şi "Portretul luptătorului la tinereţe", la Berlinala 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", al debutantului Florin Şerban, prezintă povestea unui deţinut, pe parcursul ultimelor zile pe care acesta le mai are de petrecut în spatele gratiilor. Silviu mai are doar cinci zile până la eliberarea din penitenciarul de minori. Dar cinci zile devin o eternitate atunci când mama lui se întoarce să-i ia fratele mai mic cu ea, fratele pe care el l-a crescut ca pe un fiu. Totodată, Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii şi se lasă în voia soartei. În film joacă zece deţinuţi adevăraţi, de la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, alături de actori profesionişti, precum Clara Vodă şi Mihai Constantin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Proiectul "Eu când vreau să fluier, fluier", după un scenariu de Cătălin Mitulescu şi Florin Şerban, care semnează şi regia, şi produs de Daniel Mitulescu, a primit două premii la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo: anul trecut a primit servicii de postproducţie în valoare de 80.000 de euro, iar în 2008 a primit premiul The Magic Box Service la CineLink.
Lungmetrajul lui Florin Şerban intră în competiţie cu filme ale unor nume mari ale cinematografiei, precum "The Ghost Writer", de Roman Polanski, şi "Shutter Island", de Martin Scorsese.
Noul proiect al lui Florin Şerban, "El Rumano", este prezentat tot la Berlinală, la Piaţa de coproducţii, în programul Rotterdam-Berlinale Express.
În ceea ce priveşte filmul lui Constantin Popescu, evenimentele prezentate sunt inspirate din realitate, acţiunea având loc pe durata unui întreg deceniu. Constantin Popescu este cunoscut pentru colaborarea sa la proiectul "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu şi lansat anul trecut.
România este reprezentată şi de două scurtmetraje, la Berlinale Shorts: "Derby" de Paul Negoescu şi "Colivia" de Adrian Sitaru.
Colivia", de Adrian Sitaru - care, anul trecut, a debutat în lungmetraj, cu "Pescuit sportiv" - spune povestea unui copil care găseşte pe stradă o vrabie bolnavă şi se luptă să îşi convingă părinţii să accepte pasărea. Din distribuţia filmului fac parte Adrian Titieni şi Clara Vodă.
Scurtmetrajul "Derby", de Paul Negoescu, îl prezintă pe Mircea, care, într-o seară, îşi aude fiica de 15 ani făcând sex cu prietenul ei în camera alăturată.
De asemenea, la Berlinală participă actorul Dragoş Bucur, în programul Shooting Stars. La Berlinale Talent Campus, program dedicat tinerilor care urmează să se implice în industria cinematografică, participă Ilinca Belciu şi Laura Căpăţînă.
De asemenea, ca în fiecare an, Romania are un stand la Festivalul de la Berlin, unde va fi prezentată industria românească de film.
Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, aflat, în 2010, la cea de-a 60-a ediţie, este unul dintre cele mai mari evenimente de gen şi găzduieşte premiere ale unora dintre cei mai mari regizori.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe