- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.06.2016, 08:03)
- Katy Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmele ShortsUP: 28 de scurtmetraje premiate, în competiţie pentru 1.500 de euro
Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, în care se reunesc într-un singur maraton de opt ore scurtmetrajele premiate la Oscar, Sundance, Cannes sau Cesar, are loc sâmbătă, 2 iulie, în Pavilionul Central Romexpo, de la ora 21:00. "ShortsUP Audience Award" aduce câştigătorului 1.500 de euro.
Urmărește
230 afișări
Filmele ShortsUP: 28 de scurtmetraje premiate, în competiţie pentru 1.500 de euro (Imagine: Andreea Campeanu/ Mediafax Foto)
Sâmbătă publicul reprezintă juriul care alege cel mai bun scurtmetraj al anului la maraton, în cadrul competiţiei "ShortsUP Audience Award", câştigătorul primind 1.500 de euro. La ora 00:00 DOC va susţine un moment care combină stand-up comedy-ul cu muzica.
Pe 2 iulie are loc a 8-a ediţie Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, ocazie cu care cinefilii vor avea parte de opt ore de emoţii intense în cel mai mare spaţiu cinematografic neconvenţional – Pavilionul Central Romexpo. Proiecţiile încep la 21:00 şi se termină în zori de zi, la ora 05:00 dimineaţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
28 de filme scurte din 15 ţări au fost incluse în selecţia oficială a maratonului. După ce au primit validarea marilor jurii internaţionale, acestea urmează să fie votate de publicul maratonului în cadrul competiţiei "ShortsUP Audience Award".
Pe parcursul nopţii, spectatorii vor avea rolul juriului şi misiunea de a alege cel mai bun film al anului, ce va fi distins cu un premiu de 1.500 de euro. Votul se va desfăşura exclusiv digital, pe site-ul ShortsUP, pe durata proiecţiilor, dar şi 24 de ore după terminarea evenimentului.
Cel mai aşteptat film este marele câştigător al premiului Oscar în 2016, "Bâlbăitul" (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015), o ficţiune emoţionantă despre singurătate şi curaj, care te lasă fără cuvinte, la propriu.
Doza de sarcasm şi comedie neagră e adusă în program de "Prânzul de duminică" (r. Celine Devaux, Franţa, 2015), câştigătorul premiului Cesar pentru animaţie, o poveste despre familii. Cum să scapi de prânzul de duminică şi de toate întrebările incomode din partea unei familii obositoare? Când vine vorba de rude, James trebuie să aleagă între iubire şi ură, o decizie deloc uşoară.
Din caruselul de emoţii al nopţii lungi nu lipsesc nici poveştile româneşti, printre care "O noapte în Tokoriki" (r. Roxana Stroe, România, 2016), care a primit premiul special în secţiunea Generation 14plus la Berlin Film Festival şi Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurtmetraj la TIFF. La lăsat de seară, Geanina îşi sărbătoreşte majoratul în "Tokoriki", discoteca din sat, înconjurată de familie şi prieteni. În timpul petrecerii, Geanina primeşte din partea prietenului ei o mare surpriză, pe care nimeni nu o va uita prea curând.
A 8-a ediţie Noaptea Lungă a Filmelor Scurte sărbătoreşte puterea tot mai mare al mediului video în viaţa de zi cu zi Spectatorii pot consulta programul evenimentul şi în format video (https://www.youtube.com/playlist?list=PLue1fobAAGptAnv81hiuItaxymBT3hjDC), într-o serie de cronici realizate împreună cu persoane din lumea filmului, media sau artei dar şi cu membrii publicului amator de cinema în doze mici.
La miezul nopţii, artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu), fondatorul trupei CTC, urcă pe scena ShortsUP pentru un perfoarmence interactiv inspirat de subiectele filmelor din program.
DOC face stand-up comedy pe rime de hip-hop şi dă viaţa poveştilor culese din zeci de spaţii geografice, din America, până-n Franţa, Noua Zeelandă, România şi Rusia, mixându-le cu beaturi hip-hop.
Accesul la Noaptea Lungă se face începând cu ora 20:00, iar filmele vor rula de la ora 21:00.
Biletele pot fi achiziţionate din reţelele MyTicket, Eventbook şi Eventim la preţul de 35 de lei în perioada pre-sale (21 iunie – 2 iulie) şi 40 de lei la faţa locului, în limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, food-court şi experienţe culinare artizanale.
ShortsUP face selecţii tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea: ficţiuni, animaţii, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenţia publicului în fiecare sezon, prin evenimente şi zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro.
În ultimii cinci ani, evenimentele ShortsUP au fost experienţe interactive şi mixuri neconvenţionale între film şi arte conexe cinematografiei.
Citeşte şi: (P) ICEEfest si ShortsUP vă invită la film: “Life in Digital Age”, la Grand Cinema & More - FOTO
Citeşte şi: Festivalul Jazz in the Park a început la Cluj. Basistul trupei lui Santana:"E minunat în România" - FOTO
Citeşte şi: Campania Gândul „Romanians adopt Remainians” a ajuns în presa din Marea Britanie. The Guardian: Un cotidian din Bucureşti oferă britanicilor oportunitatea de a rămâne în UE
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale