- Home
- Cultură-Media
- LISABONA, (19.07.2011, 11:57)
- Madalina Cerban , Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "Apele tac", distins cu două premii la Festivalul de scurtmetraje Curtas Vila do Conde din Portugalia - VIDEO
Filmul "Apele tac", al regizoarei Anca Miruna Lăzărescu, a fost distins cu premiul publicului "Mateus Rosé Sparkling" şi premiul RTP 2 Onda Curta la Festivalul internaţional de scurtmetraje Curtas Vila do Conde din Portugalia.
Urmărește
401 afișări
Filmul "Apele tac" - două premii la Festivalul de scurtmetraje Curtas Vila do Conde din Portugalia
"Apele tac/ Silent river" a fost distins cu două trofee: premiul publicului "Mateus Rosé Sparkling", acordat producţiei cu cel mai mare procent de voturi din partea spectatorilor, şi premiul RTP 2 Onda Curta, ce constă în achiziţia drepturilor de difuzare de către cunoscuta emisiune de scurtmetraje a televiziunii naţionale portugheze RTP2.
"Apele Tac/ Silent River", de Anca Miruna Lăzărescu, este o coproducţie România/ Germania, cu o durată de 31 de minute, care a fost prezentată în competiţia dedicată scurtmetrajelor din cadrul ediţiei de anul trecut a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. În scurtmetrajul "Apele tac", Anca Miruna Lăzărescu tematizează pericolul emigrării ilegale din România anilor 1980. Personajele Gregor şi Vali vor să fugă din ţară şi planifică să treacă Dunarea înot, spre fosta Iugoslavie.
La cea de-a 19-a ediţie a Festivalului internaţional de scurtmetraje Curtas Vila do Conde, care s-a desfăşurat între 9 şi 17 iulie, cinematografia românească a fost reprezentată de 14 producţii, repartizate pe trei secţiuni diferite: Competiţie Internaţională, In Focus şi Panorama Europeană.
La invitaţia organizatorilor festivalului şi cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) Lisabona, au fost prezenţi la Curtas Vila do Conde 2011 regizorii Anca Miruna Lăzărescu, Corneliu Porumboiu, Victor Dragomir şi Cristi Iftimie, producătoarea Ada Solomon, care a făcut parte din juriul festivalului, şi Mihai Mitrică, reprezentantul Asociaţiei ESTEN'N'EST.
"Apele tac" de Anca Lăzărescu, "Fotografia" de Victor Dragomir, "Film pentru prieteni" de Radu Jude şi "15 iulie" de Cristi Iftimie au participat la secţiunea Competiţie Internaţională a festivalului, iar în cadrul secţiunii Panorama Europeană a fost prezentată o selecţie de 82 de minute de scurtmetraje româneşti, realizată de Asociaţia ESTE'N'EST.
La secţiunea In Focus, program retrospectiv al celor mai importanţi regizori din ultimii ani, ediţia de anul acesta l-a avut ca invitat de onoare pe regizorul român Corneliu Porumboiu. Retrospectiva 2011 a cuprins filmele tânărului regizor român - trei scurtmetraje şi două lungmetraje: "Călătorie la oraş" (2003), "Visul lui Liviu" (2004), "Pe Aripile Vinului" (2002), "A fost sau n-a fost?" (2006) şi "Poliţist, Adjectiv" (2009).
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe