Filmul "De ce eu? ", de Tudor Giurgiu, are premiera irlandeză la Festivalul de la Dublin - VIDEO

Lungmetrajul "De ce eu? ", care este inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, va avea premiera irlandeză, pe 22 februarie, la Festivalul Internaţional de Film de la Dublin, în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Filmul "De ce eu? ", de Tudor Giurgiu, are premiera irlandeză la Festivalul de la Dublin - VIDEO

Filmul "De ce eu? ", de Tudor Giurgiu, are premiera irlandeză la Festivalul de la Dublin - VIDEO

Filmul spune povestea lui Cristian (interpretat de actorul Emilian Oprea), un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, precum şi sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt şi îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă şi se expune unor revelaţii dureroase şi neaşteptate.

Născut în 1972, în Cluj-Napoca, Tudor Giurgiu a absolvit în 1995 Academia de Teatru şi Film, secţia regie film. Este fondatorul şi preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi iniţiator al Galei Premiilor Gopo. Lungmetrajul său de debut, "Legături bolnăvicioase", a fost selectat în secţiunea Panorama-Berlinale 2006 şi premiat la numeroase festivaluri internaţionale. Cel de-al doilea lungmetraj, "Despre oameni şi melci", s-a bucurat de succes atât la nivel naţional (filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori în 2012), cât şi internaţional.

Fondat în 2003, Festivalul Internaţional de Film de la Dublin a devenit rapid cel mai important festival irlandez de film şi include în programul său premiere, evenimente speciale şi întâlniri cu cineaştii. Ediţia din 2016 are loc în perioada 18-28 februarie.

În ultimii ani, cel mai mare festival de film din Irlanda a inclus în program numeroase filme şi evenimente româneşti şi a avut ca invitaţi nume importante ale cinematografiei din România. Proiectele au fost realizate cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) de la Londra şi al Ambasadei României la Dublin şi au ilustrat o strategie, elaborată şi derulată de ICR Londra, de a crea o prezenţă culturală românească în întreaga regiune atlantică, prin extinderea acţiunii în Irlanda şi Islanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici