Filmul "Doamne...ce măcel! / Carnage" de Roman Polanski, pe marile ecrane româneşti, din 13 ianuarie

Filmul "Doamne... ce măcel!/ Carnage" de Roman Polanski, după un text de Yasmina Reza, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 13 ianuarie, informează distribuitorii, Ro Image.

Urmărește
512 afișări
Imaginea articolului Filmul "Doamne...ce măcel! / Carnage" de Roman Polanski, pe marile ecrane româneşti, din 13 ianuarie

Roman Polanski (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Doamne... ce măcel!" este o comedie caustică despre diferenţe de opinie în educarea copiilor.

După ce doi băieţi se bat la joacă, părinţii "victimei" îi invită pe părinţii "bătăuşului"să aibă o discuţie despre acest incident. Ceea ce începe ca o întâlnire amabilă se transformă rapid într-un război al vorbelor grele, cei patru părinţi arătându-şi, astfel, adevărata faţă. Are loc, astfel, un măcel din care nimeni nu va ieşi nevătămat.

Filmul îi are ca protagonişti pe Kate Winslet ("Mildred Pierce", "Cititorul/ The Reader"), premiată cu Oscar, Christoph Waltz ("Apă pentru elefanţi/ Water for Elephants", "Ticăloşi fără glorie/ Inglourious Basterds"), premiat cu Oscar, în rolurile Nancy şi Alan Cowan, şi pe Jodie Foster ("Tăcerea mieilor/ The Silence of the Lambs"), premiată cu Oscar, şi John C. Reilly ("We Need to Talk About Kevin", "Chicago", "Magnolia"), nominalizat la Oscar, în rolurile Penelope şi Michael Longstreet.

De altfel, Kate Winslet şi Jodie Foster au fost nominalizate la ediţia din acest an a premiilor Globul de Aur pentru rolurile din acest film. Aceste premii vor fi decernate pe 15 ianuarie.

Roman Polanski s-a născut la Paris în 1933, din părinţi polonezi. S-a mutat în Polonia împreună cu familia, în 1937, imediat după izbucnirea celui de-al doilea război mondial. Părinţii săi nu au supravieţuit Holocaustului, fiind duşi în campusuri de concentrare. Polanski şi-a făcut studiile în Polonia, iar primul său film "Cuţitul în apă" (1962) a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. De atunci, el a mai primit cinci nominalizări la Oscar, două premii BAFTA, patru premii Cesar, un Golden Globe şi un Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. În Marea Britanie a realizat trei filme, iar din 1968, s-a mutat în America.

În 1969, soţia sa însărcinată, Sharon Tate, a fost omorâtă în Los Angeles de membri ai sectei Manson. După moartea ei, care l-a afectat profund, Polanski s-a reîntors în Europa, locuind mai mult la Paris şi Gstaad, iar următorul film, "Macbeth", l-a realizat abia în 1971 în Anglia. În 1977, după o şedinţă foto în Los Angeles, a fost arestat pentru abuz sexual asupra unei fete de 13 ani şi a pledat vinovat la una dintre cele şapte acuzaţii legate de acţiunile sale. Pentru a evita condamnarea, Polanski a fugit din SUA în 1978. A fost din nou arestat, 31 ani mai târziu, pentru două luni, în Elveţia, în timp ce se afla în drum spre un festival unde urma să primească un premiu pentru întreaga carieră. A fost eliberat în iulie 2010, după ce guvernul elveţian a refuzat să-l extrădeze, pe temeiuri legale.

Printre filmele regizate de Roman Polanski se numără "Balul vampirilor" (1967), "Un copil pentru Rosemary" (1968), "Cartierul chinezesc" (1974), "Căutare disperată" (1988), "Fecioara şi moartea" (1994) şi "Pianistul", ultima peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici