- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (04.01.2012, 17:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "Doamne...ce măcel! / Carnage" de Roman Polanski, pe marile ecrane româneşti, din 13 ianuarie
Filmul "Doamne... ce măcel!/ Carnage" de Roman Polanski, după un text de Yasmina Reza, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 13 ianuarie, informează distribuitorii, Ro Image.
Urmărește
511 afișări
Roman Polanski (Imagine: Mediafax foto/AFP)
"Doamne... ce măcel!" este o comedie caustică despre diferenţe de opinie în educarea copiilor.
După ce doi băieţi se bat la joacă, părinţii "victimei" îi invită pe părinţii "bătăuşului"să aibă o discuţie despre acest incident. Ceea ce începe ca o întâlnire amabilă se transformă rapid într-un război al vorbelor grele, cei patru părinţi arătându-şi, astfel, adevărata faţă. Are loc, astfel, un măcel din care nimeni nu va ieşi nevătămat.
Filmul îi are ca protagonişti pe Kate Winslet ("Mildred Pierce", "Cititorul/ The Reader"), premiată cu Oscar, Christoph Waltz ("Apă pentru elefanţi/ Water for Elephants", "Ticăloşi fără glorie/ Inglourious Basterds"), premiat cu Oscar, în rolurile Nancy şi Alan Cowan, şi pe Jodie Foster ("Tăcerea mieilor/ The Silence of the Lambs"), premiată cu Oscar, şi John C. Reilly ("We Need to Talk About Kevin", "Chicago", "Magnolia"), nominalizat la Oscar, în rolurile Penelope şi Michael Longstreet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
De altfel, Kate Winslet şi Jodie Foster au fost nominalizate la ediţia din acest an a premiilor Globul de Aur pentru rolurile din acest film. Aceste premii vor fi decernate pe 15 ianuarie.
Roman Polanski s-a născut la Paris în 1933, din părinţi polonezi. S-a mutat în Polonia împreună cu familia, în 1937, imediat după izbucnirea celui de-al doilea război mondial. Părinţii săi nu au supravieţuit Holocaustului, fiind duşi în campusuri de concentrare. Polanski şi-a făcut studiile în Polonia, iar primul său film "Cuţitul în apă" (1962) a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. De atunci, el a mai primit cinci nominalizări la Oscar, două premii BAFTA, patru premii Cesar, un Golden Globe şi un Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. În Marea Britanie a realizat trei filme, iar din 1968, s-a mutat în America.
În 1969, soţia sa însărcinată, Sharon Tate, a fost omorâtă în Los Angeles de membri ai sectei Manson. După moartea ei, care l-a afectat profund, Polanski s-a reîntors în Europa, locuind mai mult la Paris şi Gstaad, iar următorul film, "Macbeth", l-a realizat abia în 1971 în Anglia. În 1977, după o şedinţă foto în Los Angeles, a fost arestat pentru abuz sexual asupra unei fete de 13 ani şi a pledat vinovat la una dintre cele şapte acuzaţii legate de acţiunile sale. Pentru a evita condamnarea, Polanski a fugit din SUA în 1978. A fost din nou arestat, 31 ani mai târziu, pentru două luni, în Elveţia, în timp ce se afla în drum spre un festival unde urma să primească un premiu pentru întreaga carieră. A fost eliberat în iulie 2010, după ce guvernul elveţian a refuzat să-l extrădeze, pe temeiuri legale.
Printre filmele regizate de Roman Polanski se numără "Balul vampirilor" (1967), "Un copil pentru Rosemary" (1968), "Cartierul chinezesc" (1974), "Căutare disperată" (1988), "Fecioara şi moartea" (1994) şi "Pianistul", ultima peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace