- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.03.2013, 08:42)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "După dealuri" şi Ion Caramitru - premiaţi la gala trofeelor Radio România Cultural
Filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, directorul general al Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, şi dirijorul Tiberiu Soare au fost premiaţi luni seară, la cea de-a XIII-a ediţie a trofeelor Radio România Cultural.
Urmărește
304 afișări
Cristian Mungiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
Gala Premiilor Radio România Cultural s-a desfăşurat la Teatrul Odeon din Bucureşti şi l-a avut ca amfitrion pe actorul Vlad Ivanov, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
În cadrul galei au fost acordate premii pentru opt secţiuni diferite, care au fost gândite pentru a crea o imagine cât mai fidelă a lumii culturale româneşti şi a celor mai importante realizări ale anului 2012, în diferite domenii ale culturii.
Astfel, premiul la secţiunea "Poezie" i-a revenit lui Dan Sociu, pentru volumul "Poezii naive şi sentimentale", apărut la Editura Cartea Românească, în timp ce premiul pentru "Proză" i-a fost acordat Florinei Ilis, pentru volumul "Vieţile paralele", apărut la Editura Cartea Românească.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Pe de altă parte, premiul la categoria "Film" a revenit lungmetrajului "După dealuri" de Cristian Mungiu.
Premiul la secţiunea "Teatru" i-a fost decernat lui Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional "I. L.Caragiale" din Bucureşti, pentru proiectul "Anul Caragiale".
Premiul la secţiunea "Muzică" i-a revenit dirijorului Tiberiu Soare, în timp ce la categoria "Arte plastice" premiul a fost obţinut de pictorul Gheorghe Anghel.
Premiul pentru "Educaţie" a fost obţinut de Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", iar premiul pentru "Ştiinţă" a mers la dr. fiz. Nicolae Zamfir, directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Nucleară "Horia Hulubei", IFIN-HH.
În cadrul galei au fost acordate şi cinci premii speciale.
Astfel, premiul de excelenţă i-a fost decernat scriitorului Şerban Foarţă, în timp ce premiul Lux Mundi i-a fost acordat regizorului Andrei Şerban. Totodată, premiul In memoriam Iosif Sava a fost acordat tenorului Bogdan Mihai.
Premiul pentru proiecte culturale a fost acordat Centrului de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti - ArCuB, iar premiul Radio România 85 a fost decernat Târgului Internaţional "Gaudeamus" - Carte de învăţătură.
Din juriul care a hotărât câştigătorii au făcut parte: scriitorul şi profesorul Titus Vîjeu, scriitorul şi traducătorul Bogdan Ghiu, regizorul Attila Vizauer, eseistul şi traducătorul Valentin Protopopescu, publicistul şi scriitorul Dorin Liviu Bîtfoi şi muzicologul Oltea Şerban-Pârâu.
Construită ca un spectacol de culoare, muzică, eleganţă, gala Premiilor Radio România Cultural a fost un eveniment onorat de personalităţi ale vieţii culturale şi artistice. Ambianţa sonoră a fost asigurată de Cristian Soleanu la saxofoane, George Natsis la pian, Adrian Mircea Flautistu la contrabas şi chitară bas şi Vlad Popescu la baterie, solistă fiind Nadia Trohin.
Evenimentul a fost transmis live pe TVR 2, Radio România Cultural, Radio Târgu-Mureş şi pe internet (www.radioromaniacultural.ro).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul