Filmul "Înghiţitorul de săbii", de Alexa Visarion, proiectat în Marea Britanie pentru prima oară

Lungmetrajul "Înghiţitorul de săbii", de Alexa Visarion, considerat unul dintre filmele de referinţă ale anilor 1980, va fi proiectat în premieră în Marea Britanie joi, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) de la Londra.

Urmărește
456 afișări
Imaginea articolului Filmul "Înghiţitorul de săbii", de Alexa Visarion, proiectat în Marea Britanie pentru prima oară

Filmul "Înghiţitorul de săbii", de Alexa Visarion, proiectat în Marea Britanie pentru prima oară

Filmul prezintă viaţa unui fost artist de circ care îşi câştigă existenţa din prezentarea în sate şi oraşe a unui număr de senzaţie intitulat "Înghiţitorul de săbii". Cu toate că este sărac, el înfiază un copil, fiind impresionat de moartea tatălui acestuia. Între timp, continuă să îşi prezinte numărul, având şi grijă de băiat. Asprimea vieţii va transforma numărul de succes al înghiţirii săbiilor într-un sfârşit dramatic pentru bătrânul artist de circ, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În distribuţia filmului sunt actorii Mircea Albulescu, Leopoldina Bălănuţă, George Constantin, Ştefan Iordache, Mitică Popescu şi Victor Rebengiuc.

Adaptare după nuvelele "Moartea înghiţitorului de săbii" şi "Revolta în port", de Alexandru Sahia, şi schiţa "Vine doamna şi domnul general", de Gheorghe Brăescu, intriga urmăreşte poveştile conexe a trei personaje pentru care nu mai există prezent sau viitor. Pentru ei, trecutul este tot ce le-a mai rămas.

Celebrul regizor de teatru şi film Alexa Visarion este profesor universitar doctor, şef al catedrei de masterat şi studii doctorale de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în anul 1971, la clasa lui Radu Penciulescu. A montat peste 100 de piese de teatru pe scenele din România şi din străinătate, printre care pot fi amintite "D'ale carnavalului", la Teatrul Lindabauer din Reykjavik, Islanda, "O noapte furtunoasă", la Teatrul Giuleşti şi la Teatrul de Artă din Moscova. A regizat numeroase filme, precum "Năpasta", "Înainte de tăcere", "Punct şi de la capăt", "Vinovatul" şi "Luna verde".

Este laureat al premiului "Aristizza Romanescu", acordat de Academia Română pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică şi al premiului UNITER pentru întreaga activitate.

Cinemateca Românească se înscrie în programele permanente menite să transforme sediul ICR într-una dintre destinaţiile de film de mare audienţă din Londra. Proiectul este organizat în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici