Filmul lui Mungiu are încasări de peste 1,1 milioane de dolari

Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu are încasări totale de circa 1,17 milioane de dolari de la datele de premieră din Italia şi Franţa şi până pe 2 septembrie, conform site-ului boxofficemojo.com.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Filmul lui Mungiu are încasări de peste 1,1 milioane de dolari

Filmul lui Mungiu are încasări de peste 1,1 milioane de dolari

Lungmetrajul premiat cu Palme d'Or la Cannes 2007, care a avut premiera în Hexagon pe 29 august, a debutat pe locul 10 în box office-ul francez, cu încasări de 717.633 de dolari, potrivit sursei citate. Distribuit de Bac Films, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" rulează pe 167 de ecrane.

În Italia, unde rulează începând din 24 august, al doilea lungmetraj din cariera de regizor a lui Mungiu a ajuns la încasări cumulate de 456.555 de dolari. După weekend-ul trecut, în care a încasat peste 150.000 de dolari, producţia românească se află pe locul opt în clasament. Filmul scris, regizat şi co-produs de Mungiu este distribuit în Italia de Lucky Red, în 123 de săli de cinema.

Povestea despre alegeri, responsabilitate şi prietenie spusă de Mungiu va putea fi urmărită în România începând din 14 septembrie. Din cauza numărului mic de cinematografe funcţionale de la noi, regizorul plănuieşte o caravană prin ţară, care să ajungă şi în oraşele unde nu mai există săli de cinema.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici