Filmul "Razor", de Alexei Belyakov - marele premiu al Festivalului CineMAiubit 2015

Pelicula "Razor" (Rusia), de Alexei Belyakov, a primit marele premiu al Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, a cărui a 19-a ediţie s-a încheiat sâmbătă seară, printr-o gală care a avut loc la Sala Atelier a UNATC "I. L. Caragiale" Bucureşti.

Urmărește
111 afișări
Imaginea articolului Filmul "Razor", de Alexei Belyakov - marele premiu al Festivalului CineMAiubit 2015

Filmul "Razor", de Alexei Belyakov - marele premiu al Festivalului CineMAiubit 2015

Organizat de Fundaţia CineMAiubit şi UNATC Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Festivalul CineMAiubit a adunat la UNATC, timp de 4 zile, unele dintre cele mai bune filme studenţeşti produse în ultimul an.

Juriul internaţional al festivalului a reunit personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât şi din străinătate. Componenţa juriului mare al festivalului a fost următoarea: Sophia Georgiadou, directoarea Festivalului Drama din Grecia, Ada Condeescu, actriţă, Csaba Bollok, regizor maghiar, Bülent Kuçukerdogan, profesor la Istanbul Kultur University, Pavel Azap, critic de film, Cătălin Mitulescu, regizor şi scenarist, Tudor Mircea, director de imagine.

De asemenea, din componenţa juriului de documentare au făcut parte regizorii Nicolae Cabel, Andrei Dăscălescu şi Cornel Mihalache, iar din cel de animaţie/ experiment, Matei Branea - regizor animaţie, profesor, Laurenţiu Bratan - critic de film, Octavian Frecea - regizor de animaţie.

La gala de sâmbătă seară au primit premii de excelenţă, oferite de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), pentru întreaga activitate profesională şi didactică prof. univ. dr. Cristina Ionescu - monteur de film şi prof. univ. dr. Florin Mihăilescu - director de imagine.

Totodată, printre cele peste 20 de trofee oferite în timpul galei de sâmbătă s-au numărat premiul special al juriului, care a revenit peliculei "Birthday present" (Austria), de Guy Lichtenstein, premiul pentru regie Cristian Nemescu, atribuit lui Alexandru Badea, pentru filmul "Toate fluviile curg în mare" (România), premiul pentru scenariu Cătălin Cocriş - "Matei", scenariul de Andreea Simion şi Ioana Sărăcilă, premiul criticii - "Te mai uiţi şi la om" (România), de Ana-Maria Comănescu, premiul pentru imagine Cinelab pentru film românesc - Tudor Platon, pentru "Toate fluviile curg în mare" (România), premiul Romanian Society of Cinematographers - Adrian Drăgan Haşu, pentru imaginea filmului "What God wants, God gest, God help us all" (România), premiul pentru interpretare masculină - Vasile Onica, pentru rolul din filmul "Prăjitorul de pâine" (România), premiul pentru interpretare feminină - Shira Wise, pentru "Wolf" (Israel), premiul pentru film documentar Paul Călinescu - "Chat with Alice" (România), premiul pentru film de animaţie - "Opossum" (Germania), de Paul Chicon, premiul pentru film experimental - "In the park" (Franţa), de Randa Maroufi.

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit a avut loc la UNATC Bucureşti în urma închiderii temporare a cinematografului Studio, locul tradiţional de desfăşurare a evenimentului din 1996 până în prezent.

Această sală de cinema a fost închisă temporar, în conformitate cu prevederile Legii numărul 282/2015 pentru modificarea şi completarea OG nr. 20/1994 - măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente. Clădirea în care se află cinematograful Studio se încadrează, prin raport de expertiză tehnică, în clasa I de risc seismic şi prezintă pericol public. Conform prevederilor legii, la intrarea în cinematograful Studio va fi montată, într-un loc de maximă vizibilitate, în cel mai scurt timp, "bulina roşie", conţinând textul "Clădire expertizată tehnic încadrată în clasa I de risc seismic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici