Filmul "The Professor", de Radu Dragomir, în secţiunea CineLink, la Festivalul de la Sarajevo 2015

Proiectul cinematografic "The Professor", de Radu Dragomir, s-a alăturat filmelor "A Coat of Gold", de Cristina Groşan, şi "Soldiers", de Ivana Mladenović, care au fost selectate în programul CineLink al Festivalului de la Sarajevo 2015.

Urmărește
180 afișări
Imaginea articolului Filmul "The Professor", de Radu Dragomir, în secţiunea CineLink, la Festivalul de la Sarajevo 2015

Filmul "The Professor", de Radu Dragomir, în secţiunea CineLink, la Festivalul de la Sarajevo 2015 (Imagine: Facebook)

Cele trei producţii cinematografice sunt incluse în secţiunea CineLink, alături de alte 14 filme din Turcia, Georgia, Qatar, Siria, Rusia, Grecia şi Bosnia şi Herţegovina, anunţă site-ul evenimentului.

Pentru selecţie, juriul festivalului ia în calcul proiectele cinematografice a căror producţie şi finanţare sunt aproape finalizate. Premiile au o valoare totală de peste 160.000 de euro.

Producătorul român Marcian Lazăr, cunoscut pentru filmele "Eu când vreau să fluier, fluier", regizat de Florin Şerban, şi "Loverboy", de Cătălin Mitulescu, va fi prezent la festival cu "The Professor", de Radu Dragomir, pentru prima dată aflat în ipostaza de regizor.

Celelalte două producţii româneşti - "A Coat of Gold", de Cristina Groşan, şi "Soldiers", de Ivana Mladenović - au fost incluse în secţiunea CineLink din prima rundă de selecţie, care a avut loc în luna aprilie a acestui an.

"A coat of gold", de Cristina Groşan, este o coproducţie Ungaria/ România şi este produsă de Dora Nedeczky. Filmul spune povestea unei femei de aproape 40 de ani, bolnavă de cancer şi care refuză să se opereze, şi a mamei sale cu care îşi împarte apartamentul, o femeie de 70 de ani, ce strânge obsesiv obiecte de care nu are nevoie.

Proiectul "Soldaţii", de Ivana Mladenovic, este produs de Ada Solomon şi a primit suma de 860.000 de lei la cea mai recentă ediţie a concursului organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC). Filmul are la bază cartea omonimă a lui Adrian Schiop, în care un jurnalist cu năravuri homosexuale se lasă de presă şi de femei şi se înscrie la un doctorat despre manele. Ca să-şi documenteze subiectul, se mută în cel mai sărac cartier din Bucureşti, Ferentari, un loc încremenit în anarhia anilor '90, unde şmecheria face legea, iar manelele se aud peste tot, potrivit site-ului Polirom.

Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo se va desfăşura între 14 şi 22 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici