- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.05.2022, 19:14)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Finanţări de 70.000 de lei pentru proiecte din domeniul cultural, lansate de Primăria Capitalei
Primăria Capitalei a anunţat miercuri lansarea programului de finanţare nerambursabilă Bucureşti Afectiv 2022, prin care proiecte culturale pot primi sume de până la 70.000 de lei.
Urmărește
179 afișări
Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, programul de finanţare „Bucureşti afectiv” îşi propune să finanţeze proiecte care creează contexte de întâlnire şi reflecţie, prin diferite forme artistice, pentru locuitorii Bucureştiului şi care reimaginează oraşul într-un mod mai prietenos şi mai deschis pentru oameni.
Programul se adresează tuturor domeniilor culturale – artele spectacolului (teatru, dans, muzică), arte vizuale (care includ, dar nu se limitează la: film, pictură, sculptură, grafică, arte decorative, instalaţii, colaj, artă textilă, design, proiecte curatoriale, fotografie, street art), educaţie culturală şi artă comunitară, patrimoniu material şi patrimoniu imaterial (intervenţie culturală urbană, arhitectură), multimedia, artă şi tehnologie (Noile media, Artă digitală) şi proiecte interdisciplinare şi colaborative.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, aşteaptă de la operatorii culturali din Bucureşti programe, proiecte şi acţiuni care să genereze o reconectare a locuitorilor la oraşul în care trăiesc prin cultură.
Principalele obiective ale Programului cultural „Bucureşti afectiv” sunt stimularea implicării active a locuitorilor oraşului în proiectele artistice, încurajarea de proiecte care valorifică patrimoniul material / imaterial al oraşului sau care creează o legătură emoţională cu locuri şi spaţii din Bucureşti, descentralizarea ofertei culturale şi încurajarea unor iniţiative la nivelul cartierelor sau diferitelor comunităţi din Bucureşti, dezvoltarea componentei de educaţie culturală pentru copii, dar şi pentru adulţi, care să contribuie la creşterea calităţii cererii în domeniul culturii la nivelul Bucureştiului, activarea spaţiului public prin forme artistice diverse şi creşterea accesibilităţii culturii pentru toate categoriile de public.
Finanţarea nerambursabilă va putea fi solicitată de persoane fizice autorizate, asociaţii, fundaţii, instituţii publice care nu sunt subordonate Primăriei Capitalei, societăţi comerciale care derulează activităţi culturale sau educaţionale şi care au sediul în Bucureşti. Bugetul disponibil este de 3.010.000 de lei.
„Pentru atingerea obiectivelor din acest an, programul „Bucureşti afectiv” acordă prioritate proiectelor culturale din domeniile Educaţie culturală şi artă comunitară, Patrimoniu material şi patrimoniu imaterial, Proiecte interdisciplinare şi colaborative. Solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 de lei pe proiect”, a transmis primăria.
Vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru oferte culturale ce se vor desfăşura exclusiv în Bucureşti, în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data de 15 noiembrie 2022. Proiectele pot fi înscrise până la data de 16 iunie 2022, ora 17.00, pe platforma electronica dedicată. Pe 1 iulie vor fi publicate rezultatele evaluării eligibilităţii şi a conformităţii administrative, iar anunţarea rezultatelor finale este programată pentru data de 9 august. Contractele de finanţare vor fi încheiate în perioada 17-30 august 2022.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Românii aflaţi în situaţie de risc primesc ajutoare sociale. Vor beneficia aproximativ 3,1 milioane de persoane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale