- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.03.2011, 16:48)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Florin Şerban prezintă studenţi ai Şcolii de Actorie pe scena Teatrului Odeon
Florin Şerban prezintă studenţi ai Şcolii de Actorie, pe care a înfiinţat-o anul trecut, joi, la Teatrul Odeon din Capitală, în cadrul proiectului "Filmul pe scenă", informează un comunicat.
Urmărește
309 afișări
Florin Şerban prezintă studenţi ai Şcolii de Actorie pe scena Teatrului Odeon (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)
Proiectul "Filmul pe scenă" a debutat în decembrie, anul trecut, la Sala Studio a Odeonului şi l-a avut ca invitat pe scenaristul şi regizorul Răzvan Rădulescu.
La evenimentul de joi, care va începe la ora 20.30, participă şase cursanţi de la Şcoala de Actorie condusă de Florin Şerban.
În prima parte a serii vor fi prezentate exerciţii de improvizaţie pe teme date. Fiecare exerciţiu e urmat de observaţii, corecţii, apoi reluat. Se caută asumarea de către interpreţi a unei stări, căutarea resorturilor potrivite pentru o emoţie cât mai adâncă. Această primă parte este de fapt pregătirea pentru lucrul efectiv pe scenă, prezentat în partea a doua. Interpreţilor li se vor da scurte texte, care vor fi analizate, apoi interpretate şi filmate. Întregul workshop este de fapt o sesiune de lucru în Şcoala de Actorie condusă de Florin Şerban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Născut în Reşiţa în 1975, Florin Şerban a studiat filosofia la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, apoi a urmat cursurile masterului de Filozofia Culturii şi Hermeneutică la aceeaşi universitate. După terminarea studiilor de filozofie, a fost admis la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia Regie film. În timpul studiilor a lucrat ca producător şi regizor la ProTV Bucureşti, a scris şi regizat câteva scurtmetraje şi a jucat în altele. După finalizarea studiilor de regie a obţinut o bursă de la facultatea de film a Universităţii Columbia din New York şi s-a înscris la masteratul în regie de film al acestei facultăţi.
După aproape cinci ani a absolvit Columbia University şi s-a întors în România unde a regizat primul său film de lungmetraj "Eu când vreau să fluier, fluier". Filmul a avut premiera la Festivalul Internaţional de la Berlin în 2010, unde a obţinut Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului şi Premiul "Alfred Bauer" pentru inovaţie în domeniul cinematografiei. Scenariul filmului este bazat pe piesa de teatru omonimă scrisă de Andreea Vălean.
De curând, Florin Şerban a deschis o şcoală de actorie care uneşte sub acelaşi acoperiş oameni din cele mai diverse medii, pasionaţi de actorie, împreună cu tineri care au trecut prin sistemul de corecţie sau sistemul penitenciar.
Coordonatoarea proiectului "Filmul pe scenă" este Andreea Vălean, regizor de teatru, dramaturg, scenarist, producător de film şi membru fondator dramAcum. A scris piese de teatru care au fost jucate în România şi în străinătate. Astfel, piesa "Eu când vreau să fluier, fluier" a fost tradusă în limbile engleză, germană, poloneză, maghiară şi suedeză, iar textul "Unde se duce fumul" a fost jucat la teatrul Royal Court din Londra.
Andreea Vălean semnează de asemenea scenariile filmelor "17 minute întârziere" (scurtmetraj în regia lui Cătălin Mitulescu, 2001), "Gerone" (scurtmetraj în regia lui Cătălin Mitulescu, 2002), "Trafic" (scurtmetraj în regia lui Cătălin Mitulescu, film distins cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, 2004, "Ryna" (a făcut adaptarea scenariului şi dialogurile, 2004), "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (în regia lui Cătălin Mitulescu, film inclus în selecţia oficială la Cannes în 2006).
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe