- Home
- Cultură-Media
- SUCEAVA, (04.06.2011, 18:59)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Flutur la Stupca la vernisajul a trei expoziţii:Românii au talent şi în Bucovina şi dovedim cu fapte
Expoziţii de pictură, sculptură şi artă fotografică ale participanţilor la Taberele de Creaţie de la Stupca au fost vernisate, sâmbătă, în a doua zi a Festivalului European al Artelor, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, afirmând la deschidere că "românii au talent şi în Bucovina".
Urmărește
1146 afișări
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la vernisajul celor trei expoziţii, că speră ca la ediţiile viitoare ale Festivalului European al Artelor pe lângă taberele de creaţie pentru pictură, sculptură şi fotografie să fie organizată o secţiune şi pentru confecţionarea instrumentelor populare muzicale.
"Aş vrea să văd aici şi oameni care mai fac viori, care fac fluiere, buciume sau alte instrumente din lemn, acasă la Ciprian Porumbescu", a spus Flutur.
El a arătat că a doua zi a Festivalului European al Artelor "Ciprian Porumbescu" întregeşte paleta de evenimente cu vernisajul celor trei expoziţii, cu lansări de carte şi spectacole susţinute de copii şi artişti amatori.
"Cred că trebuie să chemăm aici creaţia, pe cei care pot să creeze ceva. Suntem sătui de venin, de răutăţi şi cred ca românii au talent şi în Bucovina, poate că în primul rând în Bucovina şi acest lucru putem să-l dovedim prin fapte. Felicitări celor care şi-au pus amprenta în aceste frumoase expoziţii de sculptură, pictură şi fotografie", a mai spus Flutur.
Lucrările de sculptură în lemn realizate în cadrul Taberei de Creaţie de la Stupca de studenţi ai Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi sunt expuse în parcul Muzeului Ciprian Porumbescu şi vor rămâne în custodia muzeului.
La intrarea în Muzeul Ciprian Porumbescu a fost expusă o grindă din lemn datând din anul 1841 şi care conţine înscrisuri despre familia lui Ciprian Porumbescu. Grinda a fost găsită recent într-o casă veche din comuna suceveană Breaza, fiind achiziţionată de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, cu 3.000 de lei şi donată muzeului.
Pe aleile din parcul muzeului mai mulţi meşteri populari au expus diverse obiecte artizanale realizate din lemn.
Festivalul European al Artelor "Ciprian Porumbescu" a debutat, vineri, la Suceava, cu cea de a 32-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală "Lira de Aur", unde concurează 137 de elevi din 13 judeţe şi din Republica Moldova.
Manifestările din cea de-a doua zi a festivalului continuă la Stupca cu lansări de carte, dar şi cu un spectacol folcloric susţinut de artişti amatori, iar la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava va avea loc un recital susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ din Austria, membru al juriului ediţiei din acest an a Concursului Internaţional "Lira de Aur", dar şi câştigătoare a trofeului "Lira de Aur" în urmă cu peste 20 de ani, în timp ce la Casa de Cultură a municipiului Rădăuţi se va desfăşura un spectacol susţinut de trupa Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.
Cu acest prilej, autorităţile judeţene sucevene vor oferi directorului Teatrului de revistă "Constantin Tănase", actorul Alexandru Arşinel, născut în 4 iunie 1939 la Dolhasca, în judeţul Suceava, diploma de Cetăţean de onoare al judeţului Suceava, titlul fiind conferit de CJ Suceava, anul trecut, la sfârşitul lunii noiembrie, când s-a aniversat unirea Bucovinei cu România.
În cea de-a treia zi a festivalului va avea loc la Suceava concertul de gală susţinut de laureaţii Concursului Internaţional "Lira de Aur" şi de Filarmonica Botoşani, urmat de premierea laureaţilor acestui concurs, dar şi de acordarea premiului Festivalului "Ciprian Porumbescu" rectorului Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi, Viorel Munteanu, pentru activitatea sa în domeniul muzical.
Totodată, sunt prevăzute spectacole folclorice şi un recital coral la Stupca, iar în cursul serii va avea loc la Suceava un spectacol susţinut de Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te afectează financiar Ordonanța Trenuleț? Partidele au primit în primele 11 luni din an 400 mil. de lei
-
Joe Biden regretă că s-a retras din cursa prezidenţială şi consideră că l-ar fi învins pe Trump
-
Preşedintele azer dă vina pe Rusia pentru doborârea avionului în ziua de Crăciun. Ce solicită din partea Moscovei
-
Avionul prăbuşit în Coreea de Sud: Prima mărturie a unuia dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Inteligența Artificială evoluează din ce în ce mai mult în medicină. Medicii sunt ajutați în gestionarea cazurilor dificile
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„Living Apart Together” te învață cum să trăiești separat într-o relație. Ana Maria Ambrosa: „Este o alegere care reflectă evoluția relațiilor contemporane”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Imagini sfâșietoare! Constantin și Teodora au fost înmormântați împreună, iar micuța Sofia între ei
CANCAN.RO
Patru ZODII care vor avea parte fericire, bani și noroc până pe 4 ianuarie. Va fi o perioadă minunată pentru ele
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe