- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.05.2012, 17:18)
- Livia Ispas ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Foişorul de Foc îşi deschide porţile pentru prima dată la Noaptea Muzeelor
Foişorul de Foc din Capitală îşi deschide porţile pentru prima dată la Noaptea Muzeelor, vizitatorii fiind aşteptaţi începând de sâmbătă, ora 18.00, pentru a vedea pompa manuală, mijloace de stingere a incendiilor, drapele de luptă şi uniforme purtate de pompieri în ultimele secole.
Urmărește
450 afișări
Foişorul de Foc îşi deschide porţile pentru prima dată la Noaptea Muzeelor
Foişorul de Foc va fi deschis pentru vizitatori începând de sâmbătă, ora 18.00 şi până duminică, ora 2.00. În cele opt ore, personalul muzeului, împreună cu pompierii bucureşteni şi cu angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, le vor prezenta vizitatorilor o lecţie despre istoria pompierilor români.
În parcul din faţa Muzeului Naţional al Pompierilor, vizitatorii vor fi întâmpinaţi, pe muzică de promenadă, de personaje din alte epoci, care le vor prezenta pompa manuală expusă, ce face trecerea spre perioada contemporană, reprezentată de autospeciala cu care se intervine astăzi în caz de incendiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
La intrarea în Foişorul de Foc vor fi imagini ce prezintă activităţile în care este implicat Muzeul Naţional al Pompierilor şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Vizitatorii vor putea vedea drape de luptă, mijloace de stingere a incendiilor, documente, machete, diverse uniforme purtate şi accesorii folosite de către pompierii români în ultimele secole. Nici copiii nu au fost uitaţi, pentru ei fiind de asemenea pregătite surprize.
"În noaptea în care peste 5.000 de muzee îşi deschid larg porţile pentru vizitatori în toată Europa, vă aşteptăm la Foişorul de Foc pentru a vă povesti despre ce a însemnat şi înseamnă viaţa şi munca salvatorilor de profesie. Pentru Muzeul Naţional al Pompierilor este o premieră participarea la acest important eveniment cultural, dar, în mod cert, nu şi cea din urmă", au spus reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, în Capitală fiind implicate 27 de instituţii, dintre care unele, precum Muzeul Minovici de Artă Veche Apuseană, Biblioteca Naţională şi Şcoala Centrală, s-au alăturat în premieră evenimentului, potrivit noapteamuzeelor.ro.
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află deja la a opta ediţie şi este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care circa 100 sunt din România. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional, coordonând desfăşurarea Nopţii Muzeelor în ţară.
În Bucureşti, vizitatorii pot alege să-şi petreacă noaptea de sâmbătă spre duminică parcurgând atât muzee care şi-au făcut o tradiţie din sărbătorirea acestui eveniment, cât şi muzee sau organizaţii culturale care s-au alăturat recent manifestării.
În 2010, intrau în circuitul Nopţii Muzeelor Arhivele Naţionale ale României, Fundaţia Löwendal şi Centrul Cultural Art Society, urmate, anul trecut, de Muzeul Bellu, Muzeul Naţional Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida" şi Biblioteca Centrală Universitară "Carol I", pentru ca la acestă ediţie bucureştenii să poată vizita şi Muzeul de Artă Veche Apuseană "Ing. Dumitru Furnică-Minovici", Universitatea Spiru Haret, Şcoala Centrală şi Biblioteca Naţională a României (unde vor putea admira expoziţia World Press Photo România).
Muzeele care s-au alăturat evenimentului încă de la primele sale ediţii îşi aşteaptă şi în acest an publicul sunt Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Muzeul de Artă "Vasile Grigore", Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional "George Enescu", Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", acesta din urmă organizând însă "Dimineaţa muzeului", sâmbătă, între orele 9.00 şi 14.00, din motive de protejare a patrimoniului.
Noaptea Muzeelor 2012 încurajează utilizarea bicicletelor pentru a parcurge mai uşor distanţele între muzeele din Bucureşti, vizitatorii având la dispoziţie 80 de biciclete din cel mai important program naţional de bike-sharing, I'Velo.
În plus, ca şi la alte ediţii, autobuze oferite de RATB şi Primăria Municipiului Bucureşti vor parcurge circuitul între muzee.
Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe