Fosilele unuia dintre cei mai mari prădători marini de pe Terra, expuse în Marea Britanie

Fosilele unuia dintre cei mai mari prădători marini de pe Terra - pliosaurul, supranumit "monstrul mărilor" - au fost descoperite şi expuse într-un muzeu din Marea Britanie, informează huffingtonpost.com.

Urmărește
56 afișări

Potrivit BBC News, pliosaurul a fost "cel mai înfricoşător prădător care a trăit vreodată". Un craniu de pliosaur, cu o lungime de 2,4 metri, a fost descoperit şi prezentat publicului larg la sfârşitul săptămânii trecute. Celebrul naturalist şi prezentator de televiziune David Attenborough a participat la ceremonia de prezentare a fosilei, ce a avut loc sâmbătă.

Datând din urmă cu 155 de milioane de ani, craniul de pliosaur a fost descoperit din întâmplare în comitatul Dorset, de localnicul Kevan Sheehan.

"A fost noroc pur - stăteam pe plajă şi am văzut trei fragmente. Nu aveam nicio idee despre ceea ce ar putea fi, dar am început să trag de ele şi să le scot din nisip. În ultimii ani, m-am întors acolo de fiecare dată şi am descoperit mereu câte un fragment nou", a declarat Kevan Sheehan.

Potrivit publicaţiei The Guardian, consiliul din Dorset a decis să nu dezvăluie locul în care a făcut această descoperire, din cauza căderilor de pietre din zonă.

Este posibil ca acele fosile să aparţină unui exemplar dintr-o nouă clasă de animale sau chiar dintr-o nouă specie. Oamenii de ştiinţă consideră că pliosaurul descoperit pe plaja din Dorset ar fi putut să măsoare în lungime până la 18 metri.

Arătând ca un crocodil de dimensiuni uriaşe, pliosaurul, care a trăit în jurasic şi cretacic, era "o maşină de muşcat", fiind cel mai de temut prădător din oceanele de pe Terra.

Fosila este expusă la Dorset County Museum din Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici