FOTO, VIDEO Legendarul muzician Gregg Allman, pionier al rockului sudist, a murit la vârsta de 69 de ani

Gregory LeNoir "Gregg" Allman, pionier al rockului sudist, cântăreţ, clăpar şi cofondator al trupei The Allman Brothers Band, a murit sâmbătă la vârsta de 69 de ani, în Savannah, Georgia, anunţul fiind făcut printr-un mesaj postat pe site-ul său oficial, informează AP.

Urmărește
5336 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO Legendarul muzician Gregg Allman, pionier al rockului sudist, a murit la vârsta de 69 de ani

Legendarul muzician Gregg Allman, pionier al rockului sudist, a murit la vârsta de 69 de ani (Imagine: REX/ SHUTTERSTOCK)

Gregg Allman, clăparul şi cântăreţul trupei Allman Brothers Band, care a contribuit la popularizarea genului de rock sudist a murit la vârsta de 69 de ani.

Moartea sa a fost anunţată într-un mesaj postat pe site-ul său sâmbătă. Allman „s-a stins paşnic în casa sa din Savannah, Georgia”, conform anunţului după „ce s-a luptat cu multiple probleme de sănătate de-a lungul ultimilor ani”.

“În acest timp, Gregg a fost de părere că a fi pe drum cântând muzică cu fraţii săi şi trupa sa în numele fanilor săi, era un medicament pentru sufletul său. A face muzică l-a ridicat şi i-a dat putere să meargă mai departe de-a lungul celor mai grele momente.”, se mai arăta în acealaşi mesaj postat pe site-ul muzicianului.

Trupa The Allman Brothers Band a luat naştere în 1969. Cu sediul in Macon, Georgia, formaţia era alcătuită din Gregg şi Duane Allman, chitaristul Dickey Betts, toboşarii Jai Johanny “Jaimoe” Johanson şi Butch Trucks şi bassistul Berry Oakley. Toţi petreceau excesiv în timp ce reuşeau totodată să definească un stil care încântă şi în prezent milioane de fani.

Allman a părăsit Allman Brothers Band şi s-a reîntors în trupă. Formaţia este cunoscută pentru hituri precum „Ramblin’ Man” şi „Midnight Rider”, Gregg cântând ultima oară cu formaţia în 2014. În 2016 a anulat nişte turnee solo din motive de sănătate; în martie 2017 a anulat concertele pentru tot restul anului. După ce s-a îmbolnăvit de hepatită C după ani de consum de droguri, în 2010 a suferit un transplant de ficat.

Născut în Nashville, Tennessee, Allman, iconic pentru părul său blond şi lung, a fost crescut în Florida alături de fratele său mai mare şi colegul său de trupă, Duane, de o mamă singură, după ce tatăl său a fost împuşcat mortal. Într-un interviu din 2015 pentru The Guardin, Allman a declarat: „am îmvăţat să cânt de la negri: din cluburile de pe Plaja Daytona, Surf Bar, Paradise, numai tipi negri.”

Duane Allman ajunsese rapid în panteonul chitariştilor legendari nu doar pentru contribuţia sa adusă trupei Allman, dar şi pentru că a cântat alături de Aretha Franklin, Wilson Pickett şi Eric Clapton la albumul “Layla and Other Assorted Love Songs”. Cariera sa a luat sfârşit după ce a murit într-un accident de motocicletă, în 1971, pe când avea 24 de ani. Şi Berry Oakley a murit într-un accident de motociletă în 1972.

Anii 1970 i-au adus mult tumult şi multă mediatizare lui Gregg Allman. El a fost somat să depună mărturie într-un proces legat de droguri împotriva unui fost manager al trupei.

In 1975, cântăreaţa şi actriţa Cher şi Allman s-au căsătorit la 3 zile după ce aceasta divorţase de partenerul său de scenă, Sonny Bono. Au avut o căsnicie tumultoasă, iar Cher a cerut divorţul la doar 9 zile de la nunta lor în Las Vegas, dar a renunţat la divorţ o lună mai târziu.

Împreună, au lansat un album de duete intitulat “Allman and Woman.” Cei doi au avut un copil, Elijah Blue, iar Cher a depus divorţul în 1977.

Allman Brothers Band a primit un premiu Grammy pentru întreaga activitate în anul 2012.

Managerul lui Gregg Allman, Michael Lehman, a declarat sâmbătă: “Mi-am pierdut un prieten drag, iar lumea a pierdut un pionier genial al muzicii. A fost un om bând şi amabil cu cel mai autentic râs pe care la-am auzit vreodată. Iubirea sa pentru familia şi colegii săi de trupă era plină de pasiune ca şi dragostea pentru fanii săi extraordinari. Gregg a fost un partener incredibil şi un prieten pe măsură. Îi vom duce cu toţii lipsa.”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici