- Home
- Cultură-Media
- SIBIU, (16.02.2011, 20:28)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fotografii dintr-o expediţie în jurul lumii, prezentate la Biblioteca "Astra" din Sibiu
Peste 50 de fotografii realizate de exploratoarea româncă Uca Marinescu, într-o călătorie în jurul lumii, sunt expuse, începând de miercuri, la Biblioteca "Astra" din Sibiu, autoarea surprinzând aspecte particulare ale vieţii din toate cele 24 de ţări traversate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
10 afișări
Expoziţia care se intitulează "În Jurul Lumii: o lume fără frontiere" prezintă peste 50 de fotografii din toate cele 24 de ţări vizitate de Uca Marinescu în călătoria în jurul lumii efectuată în anul 2010.
"Călătoriile mele au cuprins, timp de aproape zece ani, toate zonele din România. România a însemnat pentru mine tot ceea ce este istorie veche. Călătoriile mele în străinătate au început printr-o întâmplare, iar acea întâmplare s-a numit «chemare». Acum un an şi jumătate am ştiut că voi face înconjurul lumii", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, exploratoarea Uca Marinescu.
Aceasta a povestit că, în februarie 2010, a pornit în aventura în jurul lumii, în timpul căreia, timp de aproape şapte luni, a trecut prin 24 de state, a văzut locuri care nu sunt accesibile turiştilor, a călătorit cu 44 de avioane, 67 de autobuze, a mers peste 500 de kilometri pe jos şi a fotografiat tot ce i s-a părut deosebit.
"Am peste 6.500 de fotografii din această expediţie. Am ales câte patru pentru fiecare ţară şi mai multe pentru România şi pentru Roşia Montană care-mi suscită un deosebit interes. Sunt extrem de multe lucruri care mi-au rămas întipărite în minte şi care m-au impresionat. Sunt câteva locuri în lume în care oamenii nu cunosc valoarea banului. În Tibet, de exemplu, i-am dat unui băiat cinci dolari, pentru nişte banane sălbatice, extrem de bune şi m-a întrebat de ce îi dau acele hârtii. Ei nu au nevoie de bani, pentru a supravieţui", a explicat Uca Marinescu.
Potrivit acesteia, în timpul expediţiei, a călătorit pe 5 continente, a traversat 3 oceane şi a trecut prin Venezuela, Ecuador, Galapagos, Brazilia, Amazon, Panama, Guatemala, Mexic, SUA, Canada, Japonia, China, Birmania, Bhutan, Cambodgia, Armenia, Georgia, Kazahstan, Azerbaidjan, Iran, Emiratele Arabe Unite, Kenya, Madagascar, Franţa şi a revenit în România.
Expoziţia de la Sibiu poate fi vizitată în foaierul Bibliotecii Judeţene "Astra" până vineri, între orele 8.00 şi 20.00.
Maria Uca Marinescu s-a născut pe 15 mai 1940, la Gheorghieni, în judeţul Harghita. Începând din 1990, ea a străbătut America de Sud, Canada, Alaska, Africa, India, China, Tibet, Mongolia, Siberia, Australia, Oceania, a escaladat gheţari şi a urcat pe unele dintre cele mai importante vârfuri din lume. A fost primul român şi prima sexagenară din lume care a atins pe schiuri, într-un singur an calendaristic (2001), cei doi poli ai Pământului.
În anul următor, a fost decorată de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Ofiţer. În 2003, pentru rezultate sportive de excepţie şi recorduri mondiale ea a primit titlul de Maestră Emerită a Sportului.
Uca Marinescu este membră a Societăţii Române de Geografie, colaborator al Institutului de Cercetări Antropologice al Academiei Române şi colaborator al Muzeului de Ştiinţele Naturii "Grigore Antipa". De asemenea, este membră a Asociaţiei Americane de Geografie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe