Horst Faas era cunoscut mai ales pentru acoperirea mediatică a războiului din Vietnam. Faas este fotograful care a asigurat cea mai îndelungată acoperire mediatică a acestui conflict armat, din 1962 până în 1974, în calitate de director al departamentului foto al agenţiei americane din Asia de sud-est.
Fotograful a fost, de altfel, rănit grav în Vietnam în anul 1967.
Horst Faas a fost recompensat cu un premiu Pulitzer în 1965, pentru fotografiile sale din acest război.
El a fost cel care a luat decizia de a publica pe fluxul de ştiri al agenţiei AP, în iunie 1972, celebra fotografie a unei fetiţe vietnameze care prezenta arsuri grave, alergând goală pe o stradă, pentru a scăpa de un atac cu napalm. Fotografia lui Huynh Cong Ut (Nick Ut), recompensată şi ea cu un Pulitzer, a făcut înconjurul lumii. Unii dintre colegii lui Faas considerau că acea fotografie nu trebuia să fie publicată pe fluxul AP, întrucât fetiţa era goală.
Horst Faas a primit un al doilea premiu Pulitzer în 1972, pentru acoperirea mediatică a conflictului din Bangladesh, alături de un alt fotograf al agenţiei AP, Michel Laurent, pentru seria lor de fotografii „Moarte la Dhaka”.
Pe parcursul îndelungatei sale cariere, Horst Faas a primit şi premiul Robert Capa în 1997 şi premiul Erich Salomon în 2005.
S-a îmbolnăvit la Hanoi, în 2005, şi a rămas paralizat de la brâu în jos. Starea lui de sănătate s-a deteriorat considerabil la sfârşitul anului 2008. Horst Faas era spitalizat din luna februarie.