Cariera lui Rene Burri a început pe când elveţianul avea 13 ani, când l-a fotografiat pe premierul britanic Winston Churchill, în timpul unei vizite în Elevţia a politicianului, potrivit bbc.com.
„(Rene Burri, n.r.) nu a fost doar unul dintre marii fotografi de după război, ci şi unul dintre cei mai generoşi oameni pe care am avut privilegiul de a-i cunoaşte”, a declarat preşedintele agenţiei Magnum Photos, Martin Parr.
„Contribuţia sa în cadrul Magnum Photos şi abilitatea de neegalat de a spune poveşti şi a ne distra de-a lungul timpului va rămâne o parte importantă a moştenirii sale. Gândurile noastre şi cele mai bune dorinţe sunt adresate familiei sale”, a mai spus Parr.
Rene Burri, care a fost căsătorit de două ori şi a avut trei copii, s-a născut la Zurich, în 1933. A urmat cursurile Şcolii de Arte şi Meserii din oraşul eleveţian, înainte de a fi angajat ca asistent cameraman în cadrul mai multor producţii Walt Disney din Elveţia.
A devenit membru cu drepturi depline al agenţiei de fotografie Magnum Photos în 1959 şi a colaborat în mod curent cu publicaţii prestigioase precum Life, New York Times şi Paris-Match, călătorind foarte mult.
În 1963, Burri a mers în Cuba unde a realizat celebra fotografie a revoluţionarului comunist Che Guevara fumând un trabuc. De asemenea, eleveţianul a realizat fotografii ale unor personalităţi ca fostul preşedinte cubanez Fidel Castro, arhitectul Charles-Édouard Jeanneret-Gris cunoscut sub pseudonimul Le Corbusier şi artistul Pablo Picasso.
În 1965, Burri a fost implicat în crearea Magnum Films. A călătorit în China, unde a petrecut şase luni realizând filmul produs de BBC „The Two Faces of China”.
Rene Burri a lăsat moştenire Muzeului l’Elysee din oraşul elveţian Lausanne o arhivă de aproximativ 30.000 de fotografii.