Fotograful român Mugur Vărzariu a primit o menţiune din partea UNICEF - GALERIE FOTO

Fotograful român Mugur Vărzariu a primit o menţiune specială din partea UNICEF Germania, care acordă anual premii pentru cele mai bune ilustrări ale condiţiilor în care trăiesc copiii, în lume.

Urmărește
945 afișări
Imaginea articolului Fotograful român Mugur Vărzariu a primit o menţiune din partea UNICEF - GALERIE FOTO

Target Roma de Mugur Varzariu, Romania

Vărzariu a primit menţiunea specială a juriului pentru fotografia unui copil rom, călare pe un cal, informează guardian.co.uk.

Marele premiu i-a revenit lui Kai Löffelbein, din Germania, pentru fotografia "Waste Export to Africa ", care prezintă un copil african care ţine deasupra capului o rămăşiţă dintr-un monitor. Pe locul al doilea s-a clasat fotografia "Drought, Poverty, Hunger" a lui J. M. Lopez din Spania, portretul unui copil extrem de slab, iar pe locul al treilea, "Crippled Due to Rejection of Vaccines" a lui Mary F. Calvert, din Statele Unite ale Americii.

Menţiune specială au mai primit fotografiile "Standing to Attention in School", de Sergey Kozmin, din Rusia, "Stranded After the Flood", de Luca Tommasini, din Italia, "The Dictatorship of Scarcity", de Jurgen Escher, din Germania, "Young Beauties for the World's Catwalks", de Anastasia Taylor-Lind, din Marea Britanie, şi "The Situation Seems Hopeless", de Jan Grarup, din Danemarca.

Mugur Vărzariu semnează mai multe fotografii care prezintă condiţiile de trai ale unor persoane defavorizate. Vărzariu a renunţat la o carieră în marketing şi brand management, în 2010, pentru a deveni fotoreporter. Printre proiectele sale se numără un fotoreportaj despre părintele Tănase care a oferit adăpost mai multor copii abandonaţi sau mame singure, "Legal death" - o incursiune în lumea drogurilor şi "50 Steps" - care prezintă întâlnirea sa cu Dalai Lama.

Vărzariu este colaborator Associated Press, Mediafax şi IntactImages.

În fiecare an, UNICEF Germania acordă premiul pentru "Fotografia anului", pentru cele mai bune ilustrări ale modului în care sunt trataţi copiii în lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici