VIDEO Fragmente de istorie, la Muzeul Naţional Militar Ferdinand I

  • Muzeul Naţional Militar a fost înfiinţat sub semnătura Regelui Ferdinand I, în decembrie 1923
  • Există secţiuni care amintesc despre războaiele purtate de români, Marea Unire şi tehnică militară modernă.
  • În ceea ce priveşte colecţia sa, muzeul bucureştean este al doilea după Musée de l'Armée din Paris.
Urmărește
157 afișări
Imaginea articolului VIDEO Fragmente de istorie, la Muzeul Naţional Militar Ferdinand I

Dacă eşti pasionat de istorie militară sau pur şi simplu vrei să afli lucruri noi, îţi spun că am găsit un teren de joacă pentru tine.

Muzeul Naţional Militar a fost înfiinţat sub semnătura Regelui Ferdinand I, în decembrie 1923. Poate fi încadrat ca un muzeu de istorie al României pentru că expune obiecte din Paleolitic, până în zilele noastre. Bineînţeles, accentul se pune pe istoria militară a ţării noastre. Vei vedea secţiuni care amintesc despre războaiele purtate de români, Marea Unire şi tehnică militară modernă.

„Bine aţi venit la Muzeul Naţional Militar Ferdinand I. Noi ca instituţie de cultură a MAPN şi ca instituţie de prim rang în prezentarea istoriei militare româneşti avem dedicat un sector întreg Primului Război Mondial, momentului 1918 şi bineînţeles perioadele ulterioare, culminând cu încoronarea de la Alba Iulia din 1922”, Emil Boboescu, muzeograf „Muzeul Naţional Militar”.

Muzeul are o suprafaţă de peste 22.000 de metri pătraţi. În ceea ce priveşte colecţia sa, muzeul bucureştean este al doilea după Musée de l'Armée din Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici