Frânturi din universul tulburător creat de Tim Burton, la Humanitas (Galerie Foto şi Video)

Volumul "Melancolica moarte a Băiatului-stridie", o incursiune în lumea personajelor bizare ale regizorului Tim Burton, a fost lansat joi, la librăria Humanitas - Kreţulescu, în prezenţa traducătorului Marius Chivu şi a criticului de film Alex Leo Şerban.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Frânturi din universul tulburător creat de Tim Burton, la Humanitas (Galerie Foto şi Video)

Regizorul Tim Burton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alex Leo Şerban a explicat, la începutul evenimentului, că volumul lui Tim Burton nu face parte din colecţia Humanitas dedicată cinematografiei pentru că este, în primul rând, o lucrare literară.

Cartea conţine mici poeme, poveşti despre personaje bizare, care s-ar putea înscrie în galeria eroilor din filmele lui Burton, însoţite de desene sugestive, realizate de autor.

Astfel, regizorul prezintă în acest volum poveşti precum:

"Dragostea Băieţişorului şi a Chibritei",

"Băiatul cu piroane în ochi",

"Fata cu mulţi ochi",

"Cap de dovleac",

"Jimmy, hidosul băiat pinguin",

o fată care se transformă, brusc, într-o canapea, dar şi

ieşirea în lume a Băiatului-stridie.

GALERIE FOTO

Alex Leo Şerban a apreciat ingeniozitatea traducerii volumului. La rândul său, Marius Chivu a spus că, în momentul în care era în impas în ceea ce priveşte traducerea, a fost ajutat de desenele auxiliare ale lui Tim Burton.

"Aşa, unele strofe scrise de mine sunt mai bune decât cele ale lui Tim Burton", a glumit acesta.

Tim Burton este cunoscut în lumea cinematografiei pentru estetica sa ce preferă goticul, câteva personaje din creaţiile sale, precum Edward-Mâini de Foarfecă sau Sweeney Todd, un bărbier însetat de sânge, devenind legendare.

Printre filmele regizate de Burton se numără "Planeta maimuţelor" (2001), "Peştele cel mare" (2003), "Mireasa Moartă" (2005).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici