- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.06.2021, 13:57)
- Gabriel Pecheanu
Fritz, Nica şi Gheorghiu, îngrijoraţi pentru programul „Timişoara, Capitala Europeană a Culturii”
Avem mari îndoieli în ceea ce priveşte capacitatea Asociaţei Timişoara 2021-Capitala Europeană a Culturii să acţioneze ca corp executiv al Programului Cultural, se arată într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene, semnată de ministrul Culturii, preşedintele CJ Timiş şi primarul Dominic Fritz.
Urmărește
387 afișări
Fritz, Nica şi Gheorghiu, îngrijoraţi pentru programul „Timişoara, Capitala Europeană a Culturii”
„În ultimele luni, autorităţile implicate în proiectul Timişoara- Capitală Europeană a Culturii 2023 au lucrat împreună să rezolve unele dintre principalele provocări structurale care au blocat până acum dezvoltarea programului şi resursele necesare pentru a îndeplini promisiunile făcute cetăţenilor oraşului, actorilor culturali, partenerilor lor şi Comisiei Europeane. Pentru a face asta, am lucrat într-o strânsă colaborare – autorităţile publice locale, judeţene şi naţionale, care toate au fost schimbate în urma alegerilor locale şi naţionale din toamna lui 2020. Ne angajăm personal şi instituţional să facem în aşa fel încât Capitala Europeană a Culturii să fie un success pentru Timişoara, România şi Europa. Obiectivul nostru a fost să stabilim prin consens cele mai potrivite proceduri de finanţare a programului cultural şi a infrastructurii aferente precum şi îmbunătăţirea cadrului legal pentru finanţarea proiectelor culturale”, potrivit unei scrisori, obţinută de MEDIAFAX din surse europene, care este semnată de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, preşedintele Consiliului Judeţea Timiş, Alin Nica, şi de primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz.
Cei trei precizează că finanţările alocate sunt în derulare şi îşi exprimă neîncrederea în capacitatea Asociaţiei Timişoara 2021-Capitala Europeană a Culturii de a implementa programul cultural.
„Ne-am străduit, de asemenea, să reclădim încrederea partenerilor programului, să deblocăm conducerea executivă a Asociaţiei Timişoara 2021-Capitala Europeană a Culturii şi să o reconstruim în aşa fel încât să acţioneze ca un catalizator artistic şi coordonator al programului. (...) Am contribuit cu toţii la un raport sintetic, critic şi la obiect, care a permis să se treacă de la observaţii descriptive la acţiuni concrete şi a inclus remarci foarte necesare despre direcţia în care se îndreaptă Programul şi cum se poate ameliora. Cu toate acestea, evenimentele recente şi acţiunile întreprinse de actorii cheie ai Asociaţei, nu mai târziu decât ieri, ne fac să reconsiderăm implicarea noastră şi eforturile depuse până acuma pentru a reda încredere în această organizaţie, pentru a o reconstrui în aşa fel încât să-şi realizeze rolul de coordonator global a Programului Cultural, şi pentru a organiza un ecosistem de susţinere în jurul ei. Avem mari îndoieli în ceea ce priveşte capacitatea Asociaţei să acţioneze ca corp executiv al Programului Cultural. De astăzi, o parte din concluziile prezentate în raportul prealabil nu mai sunt valabile”, arată scrisoarea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mark Rutte: Strategia secretă a NATO pentru negocieri de pace va opri o nouă încercare a lui Putin de a cuceri Ucraina
-
Victor Ponta, deputat PSD, şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale
-
Congresul social-democraţilor a validat candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale / Ciolacu admite greşeala: Am avut încredere într-un partener care n-a respectat înţelegerile
Semnatarii cer o amânare cu 7 - 10 zile a şedinţei de monitorizare în aşa fel încât să se poată adapta planurile în legătură cu Asociaţia şi viitoarea structură de implementare.
„Suntem cu toţii foarte conştienţi că aceasta este o situaţie foarte neplăcută pentru comitetul de monitorizare şi, de asemenea, pentru echipa dumneavoastră. Dorim să vă asigurăm că angajamentul nostru ferm pentru Capitala Europeană a Culturii şi dorinţa noastră transparenţă totală sunt motivele care ne împing să vă adresăm această scrisoare”, conchid cei trei semnatari.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:21
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc pentru un atac mortal asupra unui internat din regiunea Kursk / Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump
-
astăzi, 14:18