- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.11.2008, 14:59)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gabriel Croitoru: Cele două viori celebre româneşti sunt nişte instrumente care nu trebuie ascunse
Violonistul Gabriel Croitoru, care va concerta împreună cu Alexandru Tomescu, marţi seară, la Teatrul Naţional de Operetă, a declarat, că cele două viori celebre, Guarnieri, respectiv Stradivarius, sunt nişte instrumente care nu trebuie ascunse, ci arătate publicului.
Urmărește
458 afișări
Violonistul Alexandru Tomescu (Imagine: Mediafax Foto)
Croitoru, care a intrat în posesia viorii Guarnieri în urma unui concurs, ce a avut loc la începutul acestui an, va cânta alături de Alexandru Tomescu, marţi seară, la Teatrul Naţional de Operetă, în cadrul concertului "Cele două viori celebre româneşti".
Repertoriul celor doi artişti, care cântă pentru prima dată împreună, cuprinde piese de Vivaldi şi Bach. Instrumentiştii vor cânta alături de orchestra de cameră Collegio Stravagante, condusă de Mihai Ghiga.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1008. Un depozit de muniţii al ruşilor de lângă Vovceansk a fost distrus de ucraineni / Biden cere Congresului să aloce încă 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina
-
Donald Trump, propus pentru nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace 2025
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
"Pentru mine a fost un concert aşteptat. Am repetat împreună (cu Gabriel Croitoru, n.r.). Lucrurile merg foarte firesc şi foarte natural", a declarat Alexandru Tomescu.
"Vioara Stradivarius este un instrument aparte. M-am împrietenit puţin cu ea în perioada aceasta", a mai spus instrumentistul.
Tomescu a intrat în posesia viorii Stradivarius în vara lui 2007, în urma unui concurs.
"Viorile trebuie cântate. Locul lor nu este într-un seif. Vioara aceasta a avut nevoie de o perioadă mai lungă pentru a-şi recăpăta potenţialul sonor", a mărturisit instrumentistul.
"Ascultătorii români au dreptul să audă aceste instrumente", a mai subliniat Tomescu. Acesta realizează împreună cu ansamblul din care face parte, Romanian Piano Trio, turnee în oraşe care nu au filarmonică, pentru a familiariza oamenii cu muzica clasică.
Mihai Ghiga a adăugat că în concertul de marţi vor fi folosite atât instrumente moderne, cât şi instrumente baroce, pentru a recrea spiritul muzicii din acea perioadă.
Citește pe alephnews.ro: Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește mai departe:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
PROSPORT.RO
Călin Georgescu sau Elena Lasconi? Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României
CANCAN.RO
Rețeta de prăjitură cu creme anglaise care Elena Lasconi a câștigat Masterchef de la Pro TV
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
Citește mai departe:
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe