Gabriel Tufeanu va demisiona joi de la Guvern şi spune că vrea să ajute CNA să intre în normalitate

Noul membru al CNA Gabriel Tufeanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că îşi va da demisia, joi, din funcţia de consilier la Guvern, precizând că vrea să ajute Consiliul să intre în normalitate şi că atât în audiovizual, cât şi în general este nevoie de bun-simţ, alături de respectarea legilor.

Urmărește
378 afișări
Imaginea articolului Gabriel Tufeanu va demisiona joi de la Guvern şi spune că vrea să ajute CNA să intre în normalitate

Gabriel Tufeanu va demisiona joi de la Guvern şi spune că vrea să ajute CNA să intre în normalitate (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Gabriel Tufeanu a fost numit, miercuri, membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de plenul Parlamentului, pentru un mandat de şase ani. Alături de Gabriel Tufeanu a fost numit pentru un nou mandat în CNA şi fostul membru al Consiliului Radu Călin Cristea. Atât Tufeanu, cât şi Cristea au fost propuşi în CNA de către Guvern.

Acesta va fi primul mandat de membru CNA pentru Gabriel Tufeanu, în prezent consilier în cadrul Guvernului şi fost membru al Consiliului de Administraţie al TVR şi fost manager al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, din subordinea Consiliul Judeţean Constanţa.

Contactat miercuri de agenţia MEDIAFAX, Gabriel Tufeanu a declarat că intenţionează ca joi să îşi dea demisia din funcţia de consilier la Guvern.

"Mâine dimineaţă mă duc să-mi depun demisia (...) Vreau să fie totul în regulă", a spus Gabriel Tufeanu.

El a precizat că va merge joi şi la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru a se acomoda cu noul loc de muncă. "Am înţeles că prima şedinţă o să fie marţea viitoare. Trebuie să se publice în Monitorul Oficial numirile noastre", a spus Gabriel Tufranu.

El a mai afirmat că vine la Consiliul Naţional al Audiovizualului "cu gânduri bune", precizând însă că nu vrea să facă promisiuni în ceea ce priveşte mandatul său. "Cred că e sătulă lumea de promisiuni", a spus Tufeanu.

Întrebat dacă îşi propune să schimbe ceva în audiovizualul românesc, Gabriel Tufeanu a spus că nu îşi doreşte neapărat acest lucru, precizând însă că atât în audiovizual, cât şi în general este nevoie de bun-simţ.

"Şi nu mă refer numai la audiovizual. Mă refer la mai mult decât atât. Cred că avem nevoie de bun-simţ. Atât (...) N-are sens să vă spun că, sigur, să respectăm legile ş.a.m.d. Asta e de la sine înţeles", a mai spus Gabriel Tufeanu.

Pe de altă parte, întrebat dacă intenţionează să îşi depună candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA, având în vedere că aceasta este în prezent vacantă, Gabriel Tufeanu a spus că nu s-a gândit la acest lucru.

Funcţia de vicepreşedinte al CNA a devenit vacantă după ce Viorel-Vasile Buda a anunţat, pe 16 septembrie, că şi-a dat demisia, invocând motive personale. El a rămas în continuare membru al CNA. Pentru această fucţie şi-a depus deja candidatura membrul CNA Lorand Turos, însă nu au fost organizate alegerile în CNA pentru desemnarea unui nou vicepreşedinte, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

"Nu m-am gândit la asta în acest moment. Nici n-am ştiut că şi-a depus cineva candidatura şi chiar nu m-am gândit. Mai întâi să ajungem acolo. Poate ar fi bine să fie toţi membrii, pentru că tot lipsesc doi (din cei 11 membri cât trebuie să aibă CNA, potrivit Legii audiovizualului, n.r.), şi să intre instituţia într-o normalitate", a spus Gabriel Tufeanu.

Tufeanu a mai spus că îşi doreşte mai întâi să îi cunoască pe colegii săi şi aceştia să-l cunoască pe el. "Să vedem cum este benefic pentru instituţie", a mai spus el.

Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a încheiat activitatea la sfârşitul lunii octombrie, după expirarea mandatelor a patru membri, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu.

Pentru ca o şedinţă a CNA să poată avea loc, Consiliul trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiţi, potrivit Legii audiovizualului.

Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de către preşedintele Traian Băsescu, însă plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, propunerea ca aceasta să fie numită membru în Consiliul.

Nici candidatura lui Marius Epure pentru funcţia de membru în CNA nu a fost luată în considerare, întrucât acesta a fost propus doar de PC şi nu de Camera Deputaţilor, aşa cum ar fi trebuit, după cum a anunţat, miercuri, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.

În prezent, în afară de Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu, Consiliul Naţional al Audiovizualului include şi următorii membri: Laura Georgescu (preşedinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Răsvan Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici