Gala FONPC: Premiul presei - Paula Herlo (Pro TV), menţiune specială - Aurelia Alexa (MEDIAFAX) - FOTO

Diplomaţi, specialişti, personalităţi publice şi jurnalişti au fost premiaţi, vineri, la prima gală pentru Drepturile Copilului, organizată de FONPC, premiul cel mare revenind medicului Rodica Mătuşa, cel al presei Paulei Herlo de la Pro TV, iar menţiune specială pentru Aurelia Alexa de la MEDIAFAX.

Urmărește
537 afișări
Imaginea articolului Gala FONPC: Premiul presei - Paula Herlo (Pro TV), menţiune specială - Aurelia Alexa (MEDIAFAX) - FOTO

Gala FONPC: Premiul presei - Paula Herlo (Pro TV), menţiune specială - Aurelia Alexa (MEDIAFAX) (Imagine: Aurelia Alexa/Mediafax)

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a organizat vineri seară, pentru prima oară în România, o gală a drepturilor copilului, eveniment gândit ca o formă de recunoaştere publică a importanţei contribuţiei unei persoane care, în activitatea sa, a militat pentru drepturile copilului.

Juriul, format din membri ai FONPC, reprezentanţi UNICEF şi World Vision, specialişti de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială din cadrul Ministerului Muncii, a acordat mai multe premii si menţiuni pentru oameni din organizaţii neguvernamentale, medici, VIP-uri şi jurnalişti.

Premiul cel mare, în valoare de 1.000 de euro, a revenit doctorului constănţean Rodica Mătuşa, care de peste 20 de ani luptă pentru asigurarea tratamentului, integrarea şcolară şi socială a copiilor seropozitivi.

"Cu siguranţă acest lucru se întâmplă pentru că eu de 24 de ani chiar trăiesc alături de copiii seropozitivi", a declarat medicul constănţean.

Juriul a mai decis acordarea unor menţiuni speciale pentru implicare personală doctorului Rodica Nanu, pentru susţinerea dreptului la participare şi opinie a copilului, Ninei Culger şi premiul tinereţii Andreei Grigoriu, o adolescentă cu dizabilităţi.

Premiul pentru presă a fost acordat Paulei Herlo de la PRO TV, la această categorie fiind oferite şi două menţiuni speciale pentru promovarea drepturilor copilului, Aureliei Alexa de la agenţia de presă MEDIAFAX şi Dianei Brâncuş Ţicleanu de la TVR.

Paula Herlo a declarat că nu este prima oară când primeşte un premiu pentru cauzele pe care le susţine pentru copii, dar a precizat că acest premiu este foarte important pentru că vine de la nişte oameni care au ajutat-o să înţeleagă sistemul.

Ea a mai adăugat că, începând de joi, PRO TV a demarat o nouă campanie pentru bolnavii de cancer.

"În ultimul timp mi-am dat seama că singurul avantaj al celebrităţii este că poţi să-i ajuţi pe ceilalţi", a mai spus Paula Herlo.

La secţiunea VIP, unde printre nominalizaţi au fost şi Andreea Raicu, Tudor Chirilă, Amalia Năstase şi Ilie Năstase, premiul a fost acordat lui Virgil Ianţu pentru implicarea în campaniile privind bunăstarea copiilor şi susţinerea acţiunilor ONG-urilor. Premiată a fost şi Liana Stanciu, moderatorul galei, pentru contribuţia sa la schimbarea calităţii îngrijirii medicale în România.

Juriul a mai acordat un premiu pentru blogosferă, care a ajuns la Cristi Birta China (chinezu.ro), susţinător al organizaţiilor neguvernamentale în campaniile pentru copii.

De asemenea, FONPC a mai acordat un premiu post mortem medicului pediatru Alexandra Zugrăvescu, preşedintele Fundaţiei pentru Copii şi Familie, pentru întreaga carieră dedicată copiilor.

Organizatorii au anunţat că de anul viitor vor acorda un premiu care să-i poarte numele.

Federaţia a acordat şi trei premii onorifice unor personalităţi diplomatice, respectiv Henry Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Fabienne Reuter - Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Edmond Mc Loughney, reprezentantul UNICEF în România, personalităţi care au susţinut de-a lungul anilor acţiunile FONPC şi au promovat activ importanţa respectării drepturilor copilului.

Premiul special al organizatorilor, pentru promovarea drepturilor copilului a fost acordat dr. Diana Nistorescu.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului "Pentru cucerirea drepturilor noastre - Festivalul Drepturilor Copilului" implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) în perioada septembrie 2011 - decembrie 2011, alături de partenerii săi, Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei, Delegaţia Wallonie - Bruxelles, Ambasada Spaniei, Ambasada Norvegiei, Ambasada Canadei, Ambasada Elveţiei, Fundaţia Parada şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Festivalul Drepturilor Copilului are drept scop creşterea vizibilităţii implicării persoanelor din diferite domenii (educaţie, sănătate, protecţie socială, artă, cultură, mass-media, societate civilă sau instituţii publice etc.) în respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici