- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (25.03.2013, 22:33)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALA GOPO 2013 - Laureatii ediţiei a VII-a - FOTO
Lista completă a câştigătorilor premiilor Gopo 2013 - considerate "Oscarurile" cinematografiei româneşti -, care au fost decernate luni seară, la Opera Naţională Bucureşti.
Urmărește
1584 afișări
GALA GOPO 2013 - Laureatii ediţiei a VII-a - FOTO
"Toată lumea din familia noastră", în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a şaptea ediţie a galei Gopo, care are loc luni seară, la Opera Naţională Bucureşti.
Cel mai dorit trofeu al serii a fost acordat filmului "Toată lumea din familia noastră". Acesta a fost cel de-al şaselea premiu primit la ediţia din acest an a premiilor Gopo de filmul lui Radu Jude.
Radu Jude a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul "Toată lumea din familia noastră", la cea de-a şaptea ediţie a galei Gopo, care are loc luni seară, la Opera Naţională Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aceasta este a patra statuetă Gopo din cariera lui Radu Jude. Regizorul este nominalizat şi la categoria "cel mai bun film".
Premiul a fost ridicat de producătoarea Ada Solomon, în numele lui Radu Jude, care nu a putut fi prezent la gală. "Ne leagă un drum lung deja. 'Toată lumea din familia noastră' este al cincilea proiect pe care îl lucrăm împreună", a spus Ada Solomon. Ea a precizat că lucrează la alte două proiecte alături de Radu Jude.
Foarte emoţionată, Ada Solomon a spus că, în luna iunie, împlineşte 20 de ani de când se ocupă "cu jocul ăsta minunat". "Mulţumesc tuturor celor care au stat lângă mine şi mi-au acordat încredere", a spus Ada Solomon. Ea a precizat că îşi iubeşte meseria pentru că ea "nu se face de unul singur". "Se face întotdeauna împreună (...) În competiţie ne pun operele noastre, iar lucrurile se construiesc împreună", a spus Ada Solomon, precizând că visul său este ca "această industrie să fie unită".
Totodată, Ada Solomon a vorbit şi în numele lui Radu Jude, care nu a putut să fie prezent la gala premiilor Gopo. "Vorbesc în numele lui pentru că ne leagă un drum lung deja. 'Toată lumea din familia noastră' este al cincilea proiect pe care-l lucrăm împreună. Al şaselea este aproape gata. Este vorba de scurtmetrajul 'Ca o umbră de nor' şi am pornit încet încet şi către al şaptelea şi sper să mai urmeze multe, dacă vom avea şi un pic de noroc", a mai spus Ada Solomon.
La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Tudor Giurgiu - "Despre oameni şi melci", Gabriel Achim - "Visul lui Adalbert" şi Silviu Purcărete - "Undeva la Palilula".
Anul trecut, premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Cristi Puiu, pentru filmul "Aurora".
Şerban Pavlu a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru cel din filmul "Toată lumea din familia noastră", la cea de-a şaptea ediţie a galei Gopo, care are loc luni seară, la Opera Naţională Bucureşti.
Acesta este primul premiu Gopo din cariera lui Şerban Pavlu, aflat la prima nominalizare.
La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Adrian Titieni ("Şi caii sunt verzi pe pereţi") - câştigător la Gopo 2012 la categoria "cel mai bun actor într-un rol secundar" - şi câştigător al premiului Pro Cinema la gala Gopo din 2013 -, şi Gabriel Spahiu ("Visul lui Adalbert").
Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Bogdan Dumitrache, pentru "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".
Mihaela Sîrbu a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru partitura din "Toată lumea din familia noastră", la cea de-a şaptea ediţie a galei Gopo, care are loc luni seară, la Opera Naţională Bucureşti.
Acesta este primul premiu Gopo, la prima nominalizare, pentru Mihaela Sîrbu.
Anul acesta, pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate Tamara Buciuceanu-Botez ("Toată lumea din familia noastră"), recompensată cu premiul Gopo pentru întreaga activitate în 2012, Alina Berzunţeanu ("Despre oameni şi melci") şi Ozana Oancea ("Visul lui Adalbert").
Anul trecut, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a fost decernat Ioanei Flora, pentru partitura din "Periferic".
Gabriel Spahiu a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru partitura din "Toată lumea din familia noastră" la cea de-a şaptea ediţie a galei Gopo, care are loc luni seară, la Opera Naţională Bucureşti.
Acesta este primul premiu Gopo pentru Gabriel Spahiu.
Totodată, Gabriel Spahiu este sigurul actor nominalizat la ediţia din acest an a premiilor Gopo la două premii de interpretare. El este nominalizat şi la categoria cel mai bun actor într-un rol principal, pentru rolul Iulică Ploscaru din "Visul lui Adalbert.
La categoria cel mai bun actor într-un rol secundar au mai fost nominalizaţi Tudor Smoleanu ("Şi caii sunt verzi pe pereţi"), Sorin Leoveanu ("Undeva la Palilula"), laureat a două premii UNITER pentru interpretare, şi Doru Ana ("Visul lui Adalbert").
Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Adrian Titieni, pentru partitura din "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".
Lista câştigătorilor premiilor Gopo 2013:
Cel mai bun film: "Toată lumea din familia noastră" (Radu Jude)
Cel mai bun regizor: Radu Jude ("Toată lumea din familia noastră)
Cel mai bun actor în rol principal: Şerban Pavlu ("Toată lumea din familia noastră")
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Mihaela Sîrbu ("Toată lumea din familia noastră")
Cel mai bun actor în rol secundar: Gabriel Spahiu ("Toată lumea din familia noastră")
Cel mai bun scenariu: Radu Jude şi Corina Sabău ("Toată lumea din familia noastră")
Cel mai bun film european: "Holy Motors/ Motoare sfinte" (Franţa-Germania, 2012)
Premiul "Tânără speranţă": Nicolae Constantin Tănase pentru regia filmului "Blu"
Cel mai bun scurtmetraj: "Chefu' " (Adrian Sitaru)
Cel mai bun documentar: "Turn off the lights", regia Ivana Mladenovic, producători: Cătălin Mitulescu şi Daniel Mitulescu
Cel mai bun film de debut (lungmetraj): "Visul lui Adalbert", în regia lui Gabriel Achim
Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură: Dana Roşeanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa ("Undeva la Palilula")
Cele mai bune costume: Lia Manţoc ("Undeva la Palilula")
Cele mai bune decoruri: Helmut Stürmer, Dragoş Buhagiar ("Undeva la Palilula")
Cea mai bună muzică originală: Vasile Şirli ("Undeva la Palilula")
Cel mai bun sunet: Tudor Petre, Cristinel Şirli, Cristian Tarnoveţchi, Florin Tăbăcaru ("Undeva la Palilula")
Cel mai bun montaj: Cătălin Cristuţiu ("Undeva la Palilula")
Cea mai bună imagine: Adrian Silişteanu ("Undeva la Palilula")
Premiul pentru întreaga activitate: Constantin Codrescu
Premiul pentru întreaga carieră: Mitică Popescu
Premiul Romanian Society of Cinematographers: Adrian Siliştean
Premiul Pro Cinema 2013: Adrian Titieni
Premiul publicului - pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la public în 2012: "Minte-mă frumos", în regia lui Iura Luncaşu (cele mai mari încasări - 956.036 lei), producător MediaPro Pictures, şi "Despre oameni şi melci", în regia lui Tudor Giurgiu (cei mai mulţi spectatori - 63.778), producător Libra Film, Agat Films.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe