- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.02.2012, 14:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gala premiilor UNITER 2012: Care sunt nomilanizările
Scenograful Dragoş Buhagiar şi actorii Victor Rebengiuc şi Marian Râlea se numără printre artiştii nominalizaţi la premiile Uniunii Teatrale din România (UNITER) din 2012, informează un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX.
Urmărește
558 afișări
Gala premiilor UNITER 2012: Care sunt nomilanizările (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto))
Cea de-a XX-a ediţie a galei premiilor UNITER va avea loc pe 23 aprilie, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti.
Pentru această ediţie a galei, Senatul UNITER a hotărât ca juriul de nominalizări să fie alcătuit din Monica Andronescu, Ion Cocora şi Ion Parhon.
-
Cel mai bun spectacol în viziunea UNITER va fi ales dintre "Ivanov", de Anton Pavlovici Cehov (Teatrul Bulandra, Bucureşti), "Ultima zi a tinereţii", după Tadeusz Konwicki (Teatrul Naţional "Radu Stanca", Sibiu) şi "Vizita bătrânei doamne", de Friedrich Dürrenmatt (Teatrul Naţional Bucureşti).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
-
-
La categoria "cea mai bună regie" au fost selectaţi László Bocsárdi, pentru regia spectacolului "Caligula", la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, Radu Alexandru Nica, pentru regia spectacolului "Mountainbikers", la Teatrul German de Stat Timişoara, şi Silviu Purcărete, pentru regia spectacolului "D'ale carnavalului", la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.
-
La categoria "cel mai bun actor în rol principal" au fost nominalizaţi Sorin Leoveanu, pentru rolul titular din spectacolul "Caligula" la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, Marian Râlea, pentru rolul Saşa Saveliev, din spectacolul "Îngropaţi-mă pe după plintă", la Teatrul Bulandra din Bucureşti, şi Marius Turdeanu, pentru rolul Emil Cioran, din spectacolul "Ispita Cioran", la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.
-
La categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" au fost nominalizate Claudia Ieremia, pentru rolul Zoe, din spectacolul "O scrisoare pierdută", la Teatrul Naţional Timişoara, Mariana Mihuţ, pentru rolul bunicii din spectacolul "Îngropaţi-mă pe după plintă", la Teatrul Bulandra din Bucureşti, şi Oana Pellea, pentru spectacolul "Vocea umană", la Teatrul Metropolis din Bucureşti.
-
La categoria "cel mai bun actor în rol secundar" au fost nominalizaţi Balázs Bodolai, pentru rolul Helmuth von Sachs, din spectacolul "Aniversarea", la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, Victor Rebengiuc, pentru rolul Matvei Semionovici Şabelski, din spectacolul "Ivanov", la Teatrul Bulandra din Bucureşti, şi Cornel Scripcaru, pentru rolul Pavel Kirillici Lebedev, din spectacolul "Ivanov", la Teatrul Bulandra, Bucureşti.
-
La categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" au fost nominalizate Ioana Dragoş Gajdo, pentru rolul Golde, din spectacolul "Scripcarul pe acoperiş", la Teatrul "Regina Maria" din Oradea, Emőke Kató, pentru rolul Else, din spectacolul "Aniversarea", la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, şi Ana Ioana Macaria, pentru rolul Nastenka, din spectacolul "Însemnările unui necunoscut", la Teatrul Bulandra din Bucureşti.
-
La categoria "cel mai bun debut" au fost nominalizaţi Attila Balogh, pentru regia spectacolului "Trahinienele", de la Teatrul "Tamási Áron" din Sfântu Gheorghe, Raluca Vermeşan, pentru rolul Helen din spectacolul "XXL", la Teatrul Act din Bucureşti, şi Cătălin Vieru, pentru rolul Hlestakov, din spectacolul "Revizorul", la Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea.
-
La categoria "cel mai bun spectacol de teatru radiofonic" au fost nominalizate următoarele titluri: "Argentina", de Ilinca Stihi, regia artistică Ilinca Stihi, o producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, "Părintele Arsenie Boca - Taina Iubirii", de Ion-Costin Manoliu, regia artistică Nicolae Mărgineanu, o producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, şi "Shylock", de Gareth Armstrong, regia artistică Răzvan Popa, o producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune.
-
La categoria "cea mai bună scenografie" au fost nominalizaţi Vioara Bara, pentru scenografia spectacolului "Scripcarul pe acoperiş", la Teatrul "Regina Maria" din Oradea, Dragoş Buhagiar, pentru scenografia spectacolului "Ultima zi a tinereţii", la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, şi Nikola Toromanov, pentru scenografia spectacolului "Vizita bătrânei doamne", la Teatrul Naţional Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace