- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.11.2018, 17:55)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gaudeamus 2018 | Târgul Internaţional Gaudeamus sau cum se întâlneşte festivismul centenar cu cartea
Cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură este dedicată de organizatori Centenarului şi celor 9 decenii scurse de la prima emisie a Radio România, aşa că publicul va trebui să facă un adevărat slalom printre manifestări aniversare ca să găsească ce îl interesează.
Urmărește
6252 afișări
Gaudeamus 2018 | Târgul Internaţional Gaudeamus sau cum se întâlneşte festivismul centenar cu cartea
Deschiderea oficială a ediţiei este programată miercuri, la ora 12.00, la Pavilionul Central de la Romexpo.
Tema centrală a ediţiei este România Centenar, iar preşedintele de onoare al târgului va fi Ioan-Aurel Pop, şeful Academiei Române. Tema va fi ilustrată prin intermediul unui stand reprezentativ, care va găzdui o colecţie de 600 de volume dedicate Marii Unirii şi nu mai puţin de 50 de evenimente, ce includ lansări şi prezentări de carte, dezbateri, proiecţii de film şi lecturi publice. Standul România Centenar este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Editura RAO anunţă peste 1.300 de titluri, dintre care ultimele noutăţi, de la albume, cărţi ilustrate şi enciclopedii pentru adulţi, copii şi tineri, continuarea unor serii îndrăgite, thrillere, fantasy, până la romane de aventuri, dragoste, literatură clasică, reduceri speciale şi evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. În oferta editurii se regăseşte, printre altele, şi "Queen în 3D, Brian May", primul album dedicat formaţiei Queen realizat de un membru al acesteia, apărut la puţin timp după lansarea în România a filmului "Bohemian Rhapsody".
Editura Polirom anunţă că îşi populează standul cu aproximativ 1.500 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%). Evenimentele dedicate celor mai recente apariţii Polirom vin cu titluri în colecţiile "Seria de autor Gabriela Adameşteanu", "Seria de autor Andrei Oişteanu", "Fiction LTD", "Ego.Proză", "Biblioteca Memoria", "Biblioteca Polirom", "Junior", "Seria de autor Gheorghe Crăciun", "Ego-grafii". Printre volumele lansate se numără - vineri, de la ora 12.00 - "Băncile centrale, criza şi postcriza. România şi Uniunea Europeană încotro?", de Daniel Dăianu, şi - sâmbătă, de la 12.00 - cartea lui Adrian Cioroianu "Un centenar şi mai multe teme pentru acasă. Ce au învăţat şi ce nu au învăţat românii din ultimul secol de istorie".
Printre noile apariţii anunţate de Polirom se numără "Fontana di Trevi", de Gabriela Adameşteanu (lansat sâmbătă, de la 14.00), ca şi traducerile recente din Biblioteca Polirom "Inima omului", de Jón Kalman Stefánsson, "Zabor sau Psalmii", de Kamel Daoud", "Apără-ţi coroana", de Yannick Haenel, "Îngerul istoriei", de Rabih Haenel, "Teoria generală a uitării", de Jose Eduardo Agualusa, "Doamna Fletcher", de Tom Perrotta, şi "Heather, cu totul", de Matthew Weiner, lansate sâmbătă, de la ora 18.00. În aceeaşi colecţie, vor fi lansate duminică, de la 13.30, cărţi de George Orwell ("Cum am împuşcat un elefant"), Philip Roth ("De ce scriem") şi Haruki Murakami şi Seiji Ozawa ("Pur şi simplu despre muzică").
Humanitas şi Humanitas Fiction vin la Gaudeamus cu peste 1.000 de titluri. Editurile anunţă nu mai puţin de 70 de cărţi-eveniment, 28 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, actori şi jurnalişti celebri. Seria de întâlniri începe vineri, de la ora 16.30, cu lansarea antologiei "16 prozatori de azi", cu Diana Bădica, Lavinia Branişte, Vitalie Ciobanu, Dan Coman, Bogdan Coşa, Augustin Cupşa, Tudor Ganea, Adela Greceanu, Mihai Mateiu, Ioana Nicolaie, Veronica D. Niculescu, Cosmin Perţa, Bogdan Răileanu, Corina Sabău, Sebastian Sifft şi Tatiana Ţîbuleac.
Printre lansările legate de tema târgului se numără cea a cărţii "Două veacuri de populism românesc", de Robert Adam, vineri, de la ora 17.30, dar şi cea legată de volumul "De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi", de Lucian Boia, sâmbătă, de la 12.00. O carte semnată de regina Elisabeta a României (Carmen Sylva), "De prin veacuri. Povestiri istorice şi legende populare pentru copii", este lansată duminică, de la ora 11.00. Duminică, lansările de la Humanitas includ volumul "România, te iubesc!", cu texte de Paula Herlo, Rareş Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu şi Paul Angelescu, de la ora 13.00, dar şi noile apariţii din colecţia Raftul Denisei "Scara lui Iakov", de Ludmila Uliţkaia (14.30), şi "Satul neamţului sau Jurnalul fraţilor Schiller", de Boualem Sansal (15.30).
Editura Litera a anunţat peste 1.400 de volume, noutăţi din toate domeniile, cărţi-eveniment, lansări, sesiuni de autografe, reduceri şi concursuri cu premii. Autobiografia "Povestea mea", de Michelle Obama, este vedeta standului Litera la Târgul Gaudeamus 2018. "În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama face o cronică a experienţelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a oraşului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv şi a trebuit să îmbine responsabilităţile de mamă cu cele profesionale, şi ajungând la anii petrecuţi la cea mai vestită adresă din lume. O poveste sinceră, puternică, fascinantă, care ne inspiră", spun editorii.
"Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, apare la Litera într-un format nou, în colecţia Buzz Books, şi, special pentru cititorii prezenţi la Târgul Gaudeamus, este pusă în vânzare o ediţie limitată a cărţii, de 1.000 de exemplare, numerotate şi semnate de autor.
Din oferta editurii nu lipsesc "Trenul lui Lenin", în care Catherine Merridale recreează drumul liderului comunist de la exilul comod la Zürich, de-a lungul unei Germanii în pragul dezintegrării din cauza privaţiunilor războiului şi spre nord, către graniţa Laponiei şi primirea entuziastă pe care i-o pregătiseră mulţimile revoluţionare în Gara Finlanda, din Petrograd, şi nici "Primul Război Mondial, de la Sarajevo la Versailles", un volum ilustrat despre războiul care a schimbat faţa lumii. În ceea priveşte dezvoltarea personală, psihologia şi spiritualitatea, "Psihoterapia lui Dumnezeu", de Boris Cyrulnik, analizează nevoia de a avea o credinţă, iar "Curajul de a nu fi pe placul celorlalţi", de Ichiro Kishimi şi Fumitake Koga, vorbeşte despre libertate şi fericire.
De asemenea, duminică, de la ora 13.00, editura Crime Scene Press va fi gazda lansării volumelor "Algoritmul Funcoin" şi "Arunc-o pe soră-mea din tren" (ediţia a doua), de Stelian Ţurlea.
Editura Ideea Europeană se concentrează la această ediţie a târgului asupra temei evenimentului, Centenarul Marii Uniri. Printre volumele pe care le propune se numără "Cele două Europe", de Răzvan Theodorescu, şi "Geografie şi conştiinţă naţională", de Mircea Platon.
Şi participarea Muzeului Naţional de Istorie a României este orientată asupra lansării celor trei volume aniversare dedicate Centenarului Desăvârşirii Unităţii Naţionale, arată instituţia. Evenimentul are loc vineri, începând cu ora 13.00, în spaţiul pentru evenimente "Mircea Sântimbreanu", de la nivelul 7.70. Sunt lansate volumele "Averescu-Prezan: Mareşalii României Mari", "Oraşele Unirii: Chişinău, Cernăuţi, Alba Iulia", şi "Conducătorii României Mari. Şefi de stat şi de guvern (1918-1940)". În cadrul lansării vor lua cuvântul Alina Pavelescu, istoric şi director adjunct al Arhivelor Naţionale ale României, Manuel Stănescu, istoric, Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, Cristina Păiuşan, cercetător în cadrul muzeului, şi Cornel Constantin Ilie, director adjunct al MNIR. De altfel, la standul muzeului, de la acelaşi nivel vor fi oferite publicului peste 80 de titluri ale publicaţiilor instituţiei.
Grupul Editorial ALL anunţă reduceri de până la 85%, noutăţi pentru toate categoriile de cititori, surprize şi cadouri dulci pentru cei mici. Printre apariţiile anunţate se numără "Cartea a XIII-a - Viziunea" din noua serie "Puterea celor Trei", dedicată "Pisicilor Războinice", sâmbătă, de la ora 12.00. Cei pasionaţi de thrillerele semnate de Guillaume Musso vor fi încântaţi să răsfoiască în premieră romanul "Un apartament la Paris". Editura anunţă şi că volumul "care a generat transformări impresionante în şcolile din întreaga lume, inspirând elevii să îşi însuşească mentalitatea de învingători, este acum la dispoziţia publicului din România". Este vorba despre cartea semnată de expertul în leadership Stephen R. Covey "The Leader in Me". O altă nouă apariţie pe care mizează cei de la All este "Atingerea", de David J. Linden, în care autorul transformă noţiunile de neurologie în informaţii accesibile.
Editura Cartea Copiilor aduce mai multe noutăţi dedicate celor mai mici cititori. Printre noile volume propuse se numără "Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey", de Susan Wojciechowski, cu ilustraţii de P. J. Lynch, "Un dar de Crăciun pentru Horaţiu Chifteluţă", de John Burningham, declarată "cea mai bună carte ilustrată" în The New York Times Book Review, şi "Cartea cu Te rog şi Mulţumesc", de Richard Scarry.
La standul său, editura Cartea Copiilor va organiza patru sesiuni de lectură susţinute de Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România. Primele două întâlniri au loc miercuri, de la ora 15.00, din cărţile "Un dar de Crăciun pentru Horaţiu Chifteluţă" şi "Şşş! Avem un plan", şi, de la ora 17.00, cu "Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" şi "Mergem la vânătoare de urşi". A doua serie de lectura este programată joi, de la ora 11.00, cu "Acesta e un poem care vindecă peştii" şi "Un dar de Crăciun pentru Horaţiu Chifteluţă", şi, de la ora 13.00, pentru "Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" şi "Robinson".
Programul complet al evenimentelor se găseşte pe site-ul gaudeamus.ro.
Ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură va fi deschisă publicului de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 20.00.
Evenimentul este organizat de Radio România, pentru ultima dată în spaţiul central de la Romexpo. De anul viitor, manifestarea ar urma să se desfăşoare în noile spaţii de la intrarea în complexul expoziţional.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20