- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.08.2015, 13:40)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gigi Căciuleanu readuce dansul contemporan la Festivalul "George Enescu", pe 5 şi 6 septembrie
Gigi Căciuleanu va dansa din nou pe scena pe care a debutat cu 50 de ani în urmă, în noua sa creaţie coregrafică "Un minut de dans sau Uf !!!", care va avea primele reprezentaţii pe 5 şi 6 septembrie, de la ora 20.00, la Teatrul Mic din Capitală, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu".
Urmărește
171 afișări
Gigi Căciuleanu readuce dansul contemporan la Festivalul "George Enescu", pe 5 şi 6 septembrie (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)
În urmă cu 50 de ani, Gigi Căciuleanu debuta ca dansator pe scena Teatrului Mic, sub îndrumarea lui Miriam Răducanu. De altfel, "Un minut de dans sau Uf!!!" îi este dedicat "Măiastrei", aşa cum o numeşte artistul pe Miriam Răducanu, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
De fiecare dată, spectacolul prezentat de Gigi Căciuleanu Romania Dance Company va fi diferit, aşadar spectatorii de pe 5 septembrie pot reveni în seara următoare ca sa vadă cu totul altceva.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipseşte decât un minut de dans, înainte de partea finală. Acest minut de dans, coregraful îl va re-inventa, la fiecare spectacol, în prezenţa publicului. Iar protagoniştii, compozitorul muzicii şi cuplul de dansatori, vor trebui să «facă faţă», să se adapteze, în «stare de urgenţă», fanteziei sale de moment. Vor memora partitura coregrafică şi bineînţeles cea muzicală, inventate ambele în ultima clipă, le vor integra şi interpreta, cât se poate de bine, pentru a putea prezenta imediat publicului piesa în forma finală. La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi să-şi pună picioarele în apă rece pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva. Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori «nebunului» proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans. Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt. Şi, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic. O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator... Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf !!!", a declarat Gigi Căciuleanu.
Muzica spectacolului îi aparţine "omului orchestră" Paul Ilea, căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, pe care apoi să le dezvolte în felul său, cu cât mai multă "drăgăstoasă ireverenţă". Dansatori vor fi Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ştefan şi Răzvan Stoian, iar asistent coregrafie, Lelia Marcu-Vladu.
Gigi Căciuleanu Romania Dance Company a fost înfiinţată cu sprijinul JTI, corporaţie care s-a remarcat de-a lungul anilor prin susţinerea predilectă a dansului contemporan. Astfel, "Întâlnirile JTI", un eveniment definitoriu pentru identitatea companiei, organizat anual începând din 2000, reprezintă un reper al calităţii pentru iubitorii acestei arte.
Producătorul spectacolului este Fundaţia Art Production, în parteneriat cu Teatrul Mic.
Biletele se găsesc la Teatrul Mic, în reţeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas, benzinăriile OMV şi Carrefour) şi online, pe www.eventim.ro.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe