Girafa de la Antipa a fost reamplasată, joi, în faţa muzeului

Girafa de la Antipa, distrusă în urmă cu aproape două săptămâni, a fost restaurată şi reamplasată în faţa muzeului bucureştean, joi dimineaţă, urmând să se învecineze şi cu alte mulaje reprezentând şi specii deosebite din fauna României, a declarat directorul instituţiei, Dumitru Murariu.

Urmărește
1280 afișări
Imaginea articolului Girafa de la Antipa a fost reamplasată, joi, în faţa muzeului

Girafa de la Antipa a fost reamplasată, joi, în faţa muzeului (Imagine: Silviu Matei / MediafaxFoto)

Cu ocazia reamplasării girafei în faţa Muzeului Antipa, directorul instituţiei a făcut o serie de declaraţii presei, anunţând planurile muzeului de a-şi întâmpina vizitatorii şi cu alte mostre din ce are în patrimoniu şi din biodiversitatea Pământului.

Murariu a mulţumit presei care s-a asociat la "exprimarea sentimentului de simpatie pentru ce a fost girafa până pe 18 august", ceea ce a făcut ca populaţia Bucureştiului să vină cu îndemnul de a se face donaţii pentru restaurarea girafei. Cum firma Artex Services International, care s-a ocupat de reamenajarea expoziţiei permanente de la Antipa, a refăcut gratuit mulajul girafei, banii care se vor strânge din donaţii vor fi folosiţi pentru a popula spaţiul din faţa muzeului şi cu alte siluete de animale, a precizat Murariu.

Printre acestea va fi Deinotherium gigantissimum, al cărui schelet, descoperit în 1890, la Mânzaţi, judeţul Vaslui, este expus în sala centrală a muzeului, fiind cea mai valoroasă piesă din patrimoniul acestuia. Animalul va fi reconstituit complet într-un nou mulaj pentru a fi expus în faţa muzeului.

Viitorul proiect de a popula spaţiul din faţa Muzeului Antipa ar putea include şi "monumente ale naturii" din România - capra neagră, râsul, cerbul carpatin şi chiar zimbrul, reintrodus în fauna ţării, a mai spus Murariu.

Girafa a devenit un simbol al Muzeului Antipa după redeschiderea acestuia, pe 17 septembrie anul trecut. Muzeul a fost închis pentru renovare şi modernizarea expoziţiei permanente timp de aproape trei ani, iar înaintea multaşteptatei redeschideri, în cadrul campaniei "Muzeul Antipa... invadează mediul urban", girafa a fost expusă în pasajul de la Universitate, pentru a-i întâmpina apoi pe vizitatorii muzeului pe gazonul din faţă.

"Le mulţumim tuturor celor care s-au pozat alături de ea şi celor care s-au purtat decent cu ea. Sperăm ca în viitor să avem suficiente fonduri pentru a o restaura", au transmis reprezentanţii Muzeului Antipa, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, ulterior distrugerii mulajului, în noaptea de 18 spre 19 august.

Poliţiştii de la Secţia 2 fac verificări în cazul distrugerii girafei din faţa Muzeului "Grigore Antipa", în urma unei sesizări depuse pe 22 august de reprezentanţii instituţiei

Murariu a mai anunţat că în faţa muzeului a fost instalată o cameră video care va filma permanent, imaginile urmând a fi şterse după monitorizare, pentru a preveni alte distrugeri, aşa cum s-a întâmplat cu girafa în noaptea de 18 spre 19 august. Directorul a precizat că există în zonă o cameră a SPP, dar imaginile de pe aceasta se şterg după 48 de ore şi nu au mai fost disponibile după demararea anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici