- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (25.03.2011, 17:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Goldart anunţă ultima licitaţie la sala Galateca şi redeschiderea galeriei Goldart Hilton
Casa de licitaţii Goldart anunţă ultima licitaţie pe care o va organiza la sala Galateca, joi seară, urmând să aibă propria sală de expoziţii şi licitaţii în Capitală, dar şi redeschiderea galeriei Goldart Hilton, miercuri, printr-o expoziţie de Horea Paştina şi Mihai Sârbulescu.
Urmărește
19 afișări
Galeria Goldart Hilton îşi redeschide porţile, în cadrul Hotelului Athenée Palace-Hilton, cu o înfăţişare modernă şi urmând să găzduiască expoziţii de autor, pentru a deveni un loc de referinţă pentru arta plastică contemporană.
Prima expoziţie în această noua formulă de prezentare va fi deschisă cu lucrările a doi mari artişti, creatori ai unui grup cunoscut în plastică românească sub numele de "Prolog". Este vorba de Horea Paştina, pictor de notorietate naţională şi internaţională, profesor la Universitatea Naţională de Artă, şi Mihai Sârbulescu, artist cu o activitate prodigioasă în ţara şi străinătate, cunoscut colecţionarilor atât din expoziţiile organizate, cât şi din participările la licitaţiile publice.
Cei doi vor prezenta în cadrul expoziţiei "Oameni, locuri, grădini", ce va fi vernisată miercuri, la ora 19.00, lucrări recente, dar şi din cicluri de creaţie mai vechi, dezvăluind încă o dată o parte din lumea imaginată de ei în pictură. Lumea lui Horea Paştina ascunde multiple înţelesuri, în care natură este prezentă şi statornică. "Natura este, pentru Horea Paştina, nu numai făgăduinţa viitorului, deci biruitoarea timpului, ci şi biruitoarea spaţiului, fără anularea lui", spunea părintele Dumitru Stăniloaie despre pictura sa.
Pictura lui Mihai Sârbulescu este plină de optimism şi expresivitate. Culorile grădinilor pictate de Sârbulescu la Balcic, Agapia, Mogoşoaia şi Măgura, de "o splendoare exuberantă, sunt mai mult decât un imbold al privirii... Exaltarea vizuală înfăţişează un patetism încordat, dramatic. S-ar putea spune că toate aceste culori, deznădăjduit de frumoase, te pun pe jar, te neliniştesc", este de părere Theodor Redlow.
Joi, de la ora 19.00, va avea loc cea de-a 66-a licitaţie a casei Goldart, la sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare. După aceasta, din 2 aprilie, Goldart va avea propria sală de expoziţii şi licitaţii, pe Calea Dorobanţilor.
Licitaţia de joi cuprinde lucrări semnate de mari artişti interbelici şi contemporani. Printre lucrările de referinţă, în această licitaţie, se numără "Tors văzut din spate", de Nicolae Tonitza, estimată la 250.000 - 270.000 de lei, "Peisaj din sudul Franţei", de Lucian Grigorescu (36.000 - 40.000 de lei), "Odalisă" de Iosif Iser (35.000 - 37.000 de lei), "Întâlnire" de Camil Ressu (38.000 - 40.000 de lei) şi tablourile "Zi de târg" (42.000 - 50.000 de lei) şi "Peisaj citadin" (24.000 - 28.000 de lei) de Samuel Mützner.
Colecţionarii vor putea găsi şi o mini-colecţie Friedrich von Boemches, artist originar din Braşov, care s-a afirmat pe plan european.
Artă contemporană îi aduce în prim plan pe tinerii artişti fotografi, din selecţie făcând parte lucrări de Iustinian Scărlătescu, Irina Dumitraşcu şi Mihaela Nazarie. Alţi contemporani prezenţi în licitaţie sunt Ana Ruxandra Ilfoveanu, Mihai Sârbulescu, Vladimir Zamfirescu şi Ion Sălişteanu, nume cu rezonanţă în pictura românească.
Expoziţia premergătoare licitaţiei va avea loc de marţi, tot în sala Galateca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe