- Home
- Cultură-Media
- BEIJING, (21.10.2009, 15:23)
Google Books, acuzat de chinezi de piratarea a mii de cărţi
Societatea pentru drepturi de autor asupra operelor scrise din China a acuzat Google, miercuri, de piratarea a mii de cărţi chinezeşti, în scopul introducerii acestora în biblioteca sa online, informează AFP.
Urmărește
59 afișări
Google Books, acuzat de chinezi de piratarea a mii de cărţi
Cel puţin 17.992 de cărţi au fost scanate şi încorporate în catalogul de cărţi online Google Books, potrivit organizaţiei chineze.
"Google a încălcat o regulă larg acceptată în materia drepturilor de autor, potrivit căreia este necesară o autorizaţie şi plata drepturilor înainte de scanarea şi utilizarea de lucrări protejate de copyright", a spus Zhang Hongbo, director al societăţii chineze pentru drepturi de autor.
Potrivit lui, cel puţin 570 de autori chinezi au fost afectaţi, inclusiv responsabili oficiali şi personalităţi chineze de prim rang.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
A început războiul tarifelor. Administraţia Trump a lansat chiar acum tarife împotriva Chinei, Mexicului şi Canadei. Ottawa anunţă că va răspunde imediat cu o serie de contramăsuri
-
Cât dăm la apărare: MApN are zeci de contracte de achiziţie în derulare sau pregătire. Armata primeşte în 2025 un buget de 42,8 miliarde lei (8,5 miliarde euro), la care se adaugă credite de angajament, putând ajunge la 5,6% din PIB
-
David Popovici a cerut ordin de protecţie după ce un vecin a vrut să-i dea foc la maşina de 150.000 de euro
"Niciunul dintre autorii pe care i-am contactat nu ne-a spus că ar fi fost informat de Google în legătură cu utilizarea operelor lor" şi nici plătiţi pentru acest lucru, a adăugat Zhang, care susţine că lista de plângeri venite de la autori şi editori chinezi în legătură cu preluarea neautorizată a lucrărilor lor creşte de la o zi la alta.
Societatea chineză pentru drepturi de autor vrea să ajungă la un acord amiabil cu Google în legătură cu această chestiune, însă nu exclude posibilitatea unei acţiuni în justiţie.
Google a digitalizat, începând din 2005, milioane de lucrări protejate de drepturi de autor, aflate în bibliotecile universităţilor americane. La sfârşitul lui 2008, compania a ajuns la un acord cu deţinătorii drepturilor de autor americani, însă acordul este privit cu suspiciune de europenii aflaţi în aceeaşi situaţie.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Noua iubită a lui Bellingham e un model strălucitor, cu un trecut amoros bogat. A fost în relație cu actorul Michael B. Jordan
PROSPORT.RO
Monalisa, o femeie de afaceri de 35 de ani, a murit subit în timpul unei proceduri estetice 😲
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe