- Home
- Cultură-Media
- (09.11.2014, 08:45)
- Alexandra Vladescu - Mediafax , Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GOOGLE comemorează 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului - VIDEO
GOOGLE marchează 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului printr-un doodle care arată imagini de pe 9 noiembrie 1989, din timpul evenimentelor din Germania.
Urmărește
972 afișări
GOOGLE comemorează 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului
Doodle-ul reprezintă un filmuleţ emoţionant despre căderea Zidului Berlinului, cu imagini din 9 noiembrie 1989, dar şi cu imagini din marile oraşe ale lumii în care au ajuns bucăţi din ZIDUL BERLINULUI.
Prima pagină a motorului de căutare Google afişează duminică o imagine din Berlin, realizată în 1989, cu un grup de oameni căţăraţi pe Zidul Berlinului, având poarta Brandenburg în spate. Imaginea afişează şi logoul motorului de căutare, suprapus peste fotografia de la evenimentul istoric de la care se împlinesc duminică 25 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Logoul modificat afişat de motorul de căutare este interactiv, atunci când se accesează imaginea derulându-se un clip video de pe YouTube cu imagini de la Berlin, din noiembrie 1989.
Zidul Berlinului, unul dintre cele mai pregnante simboluri ale Războiului Rece, a fost construit, iniţial, pe 13 august 1961, şi a fost demolat în săptămânile care au urmat după 9 noiembrie 1989.
O serie amplă de manifestări culturale, incluzând muzica lui Beethoven, expoziţii şi interpretarea de către Peter Gabriel a hitului "Heroes", al lui David Bowie, are loc în acest weekend loc în Germania cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea Zidului.
Festivităţile de celebrare a 25 de ani de la evenimentul istoric care a marcat ruperea cortinei de fier au loc în faţa Porţii Brandenburg, simbol al separării oraşului între 1961 şi 1989, potrivit unui comunicat al guvernului german.
Berlinezii vor putea asista la un concert al orchestrei Operei din Berlin, dirijate de Daniel Barenboim. După-amiaza va fi rezervată muzicii contemporane, iar, seara, cântăreţul Peter Gabriel va interpreta melodia "Heroes", piesă pe care David Bowie a înregistrat-o în 1977, în apropiere de Zidul Berlinului, în perioada în care a locuit în fostul Berlin de Vest.
De asemenea, va fi prezent Udo Lindenberg, veteran al muzicii rock germane, autor al cântecului "Sonderzug nach Pankow", din 1983, în care îl lua peste picior pe fostul lider al Germaniei Democrate Erick Honecker.
Foşti disidenţi din Germania Democrată vor evoca viaţa din Germania de Est şi vor rememora noaptea de 9 noiembrie 1989, când a căzut zidul.
"Atmosfera de sărbătoare din acea noapte a fost autentică şi nebună", a explicat actorul german Jan Josef Liefers, citat în comunicatul autorităţilor de la Berlin.
Cu două zile înainte de celebrare, pe 7 noiembrie, un lanţ de 8.000 de baloane, lung de 15 kilometri a fost instalat pe traseul fostului zid. Pe durata a trei nopţi şi două zile, de pe 7 pe 9 noiembrie, această linie care redă traseul exact pe care în urmă cu 25 de ani se ridica zidul a fost fi luminată, pentru a aduce aminte trecătorilor ce reprezenta această divizare a oraşului.
Duminică seara, baloanele vor fi desfăcute şi lansate în aer, noaptea, pe cerul Berlinului, pe acordurile Simfoniei a IX-a a compozitorului german Ludwig van Beethoven.
În aceeaşi zi, cancelarul Angela Merkel va inaugura o expoziţie la Memorialul Zidului Berlinului. O ceremonie paralelă este de asemenea prevăzută, la care ar trebui să participe preşedintele Parlamentului european, Martin Schulz, laureaţii premiului Nobel pentru pace Mihail Gorbaciov, fost preşedinte al Uniunii Sovietice, şi Lech Wałęsa, fostul lider al sindicatului polonez Solidaritatea.
"Prin aceste festivităţi, sărbătorim revoluţia paşnică şi căderea zidului", a spus în comunicat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert. "Ne vom aminti de oamenii numeroşi curajoşi şi hotărâţi, care, cu perseverenţă, au manifestat în stradă, făcând posibile evenimentele fericite din 9 noiembrie 1989 şi, mai târziu, unificarea Germaniei", a mai spus purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin.
Germania s-a reunificat la 11 luni după căderea Zidului, pe 3 octombrie 1990.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Citeşte şi:
ANALIZĂ: Germania deţine puterea în Europa, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului
Citeşte şi:
Oficial german: Căderea Zidului Berlinului, efect al protestelor din Europa, inclusiv din România
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe