Google Cultural Institute a digitalizat o colecţie de lucrări de artă celebre, de Valentine's Day

Google Cultural Institute sărbătoreşte Valentine's Day printr-o colecţie de lucrări de artă celebre, între care şi "Sărutul/ The Kiss" lui Gustav Klimt, care a fost digitalizat la rezoluţie foarte ridicată.

Urmărește
274 afișări
Imaginea articolului Google Cultural Institute a digitalizat o colecţie de lucrări de artă celebre, de Valentine's Day

Google Cultural Institute a digitalizat o colecţie de lucrări de artă celebre, de Valentine's Day (Imagine: Google Cultural Institute)

Cu această ocazie specială, Google a digitalizat la rezoluţie foarte ridicată unul dintre cele mai faimoase săruturi din istoria artei: "Sărutul" lui Gustav Klimt. Tehnologia permite explorarea în profunzime a operei, până la detalii ale tuşei pensulei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Colecţia reprezintă o călătorie în numeroase ţări, culturi şi perioade, pentru a descoperi iubirea în diferitele ei întrupări artistice.

Între lucrările care au fost digitalizate şi care pot fi admirate pe platforma digitală Google Cultural Institute se numără sculptura "The Kiss" (1886), de Auguste Rodin (de la The Israel Museum, din Ierusalim), dar şi tablourile "Garden with courting couples: square Saint-Pierre" (May 1887), de Vincent van Gogh (de la Van Gogh Museum), "Desire and Satisfaction" (1893), de Jan Toorop (de la Musée d’Orsay, Paris), "Allegory of Love, Cupid and Psyche [?]" (1798 - 1805), de Francisco de Goya (de la Museu Nacional d'Art de Catalunya - MNAC, Barcelona), "Happy Union" (în jur de 1575), de Paolo Veronese (The National Gallery, Londra), "Kiss IV" (1902), de Edvard Munch (The Munch Museum, Oslo).

Colecţia alcătuită de Google Cultural Institute pentru a marca Valentine's Day poate fi admirată pe http://goo.gl/7hPpQN.

Google Cultural Institute este o platformă online lansată în 2011, care prezintă expoziţii ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, printre care teme referitoare la Holocaust şi la Nelson Mandela, dar şi colecţii de artă şi exponate din mari muzee ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici