- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (05.11.2014, 18:06)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google Glass, riscanţi pentru şoferi. Ochelarii obstrucţionează o parte a câmpului vizual
Ochelarii Google Glass, care afişează informaţii graţie unui mini-ecran aşezat în faţa ochiului drept, obstrucţionează o parte a câmpului vizual din partea dreaptă a utilizatorului, prezentând astfel un risc pentru şoferi, potrivit unui studiu efectuat pe un număr redus de persoane.
Urmărește
143 afișări
STUDIU: Ochelarii Google Glass afectează câmpul vizual.
Efectele asupra vederii ale acestor ochelari sunt încă, în mare parte, necunoscute, precizează autorii acestui studiu, publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA).
Anumite tipuri de ochelari tradiţionali pot reduce, de asemenea, câmpul vizual, creând unghiuri moarte. Ochelarii Google au un braţ foarte lat pe partea dreaptă, a explicat profesorul Tsontcho Ianchulev, de la Universitatea California din San Francisco.
Oftalmologii au efectuat teste asupra vederii periferice în cazul a trei persoane cu acuitate vizuală perfectă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Participanţii la studiu au purtat mai întâi ochelarii Google şi au urmat instrucţiunile producătorului, care prevăd o perioadă de 60 de minute pentru ca utilizatorul să se obişnuiască cu acest dispozitiv.
Cercetătorii au efectuat măsurători ale câmpului vizual periferic, înainte de a efectua aceleaşi teste asupra aceloraşi trei voluntari purtând ochelari normali, cu rame similare.
Oamenii de ştiinţă au analizat şi modul în care oamenii poartă dispozitivele Google Glass, folosindu-se de fotografii ale utilizatorilor.
Rezultatele au arătat formarea unor unghiuri moarte importante în cazul celor trei participanţi care purtau ochelarii Google, creând o obstrucţionare clinică semnificativă a vederii în partea dreaptă superioară a câmpului vizual.
Potrivit cercetătorilor, unghiurile moarte sunt cauzate de modul de construire a ochelarilor, de montura folosită şi nu de o distragere provocată de sistemul de afişare a informaţiilor care se află pe lentila dreaptă.
O analiză a 132 de fotografii ale utilizatorilor acestor ochelari a arătat că cei mai mulţi poartă dispozitivul practic suprapus pe axa pupilelor - linie imaginară perpendiculară pe suprafaţa corneei, care trece prin centrul pupilei -, ceea ce poate induce unghiuri moarte.
Oamenii de ştiinţă recunosc faptul că rezultatele sunt limitate de numărul mic de subiecţi supuşi cercetării şi sugerează efectuarea de studii complementare, pe mai mulţi voluntari.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: CONTROVERSĂ privind ochelarii Google Glass: Cât costă de fapt componentele acestui dispozitiv
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe