- Home
- Cultură-Media
- (04.05.2012, 09:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google îl omagiază pe artistul graffiti şi activistul american Keith Haring, printr-un nou logo
Google şi-a modificat, vineri, logoul, pentru a-l omagia pe artistul pop/ graffiti şi activistul american Keith Haring, de la a cărui naştere se împlinesc 54 de ani.
Urmărește
309 afișări
Google şi-a schimbat logoul pentru a-l omagia pe artistul graffiti Keith Haring
Noul logo al Google foloseşte culorile oficiale ale motorului de căutare - roşu, albastru, verde şi galben - şi prezintă nişte oameni dansând şi sărbătorind.
Keith Haring (4 mai 1958 - 16 februarie 1990) a fost un artist şi activist social ale cărui lucrări s-au vrut a fi o replică la cultura de stradă newyorkeză a anilor 1980.
Născut în Reading, Pennsylvania, Haring provine dintr-o familie de artişti, tatăl său fiind caricaturist, şi a fost interesat de artă de la o vârstă fragedă. Din 1976 până în 1978, a studiat arta comercială la The Ivy School of Professional Art, din Pittsburgh, dar şi-a pierdut curând interesul pentru acest domeniu şi a început să studieze artele frumoase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
La 19 ani, Haring s-a mutat la New York, unde s-a simţit inspirat de arta graffiti şi a studiat la School of Visual Arts. Haring a atras prima dată atenţia publicului prin desenele sale în cretă realizate la metroul din New York - primele sale lucrări de artă pop recunoscute. Expoziţiile au fost filmate de fotograful Tseng Kwong Chi.
În această epocă, "The Radiant Baby" a devenit simbolul său.
Din 1980, a organizat expoziţii în Club 57, iar în 1981 a desenat primele sale schiţe în cretă pe hârtie neagră, metal şi obiecte găsite în diverse locuri.
Haring a contribuit la dezvoltarea Noului Val newyorkez, având expoziţii atât în SUA, cât şi în Europa, în galerii şi la bienale de artă.
Până în 1982, s-a împrietenit cu artişti precum Futura 2000, Kenny Scharf, Madonna şi Jean-Michel Basquiat. L-a cunoscut pe Andy Warhol, care i-a servit ca subiect pentru mai multe lucrări, precum "Andy Mouse". Prietenia cu Warhol a fost un element decisiv în succesul său ulterior, mai ales după decesul amândurora.
În 1984, Haring a vizitat Australia şi a realizat desene graffiti pe ziduri în Melbourne şi Sydney, ca parte a unui contract cu National Gallery of Victoria şi Australian Centre for Contemporary Art, iar lucrările sale s-au mai regăsit în locuri publice din Rio de Janeiro, Paris, Minneapolis etc.
I-a creat şi Madonnei o jachetă pe care aceasta a purtat-o în emisiunea TV "Solid Gold" şi a pictat trupul lui Grace Jones pentru videoclipul acesteia "I'm not perfect".
Ulterior, a deschis un magazin în SoHo, numit Pop Shop, unde se găseau tot felul de produse cu reproduceri ale lucrărilor lui - tricouri, postere etc.
De asemenea, Haring a creat reclame pentru vodca Absolut şi ceasurile Swatch, iar în 1988 s-a alăturat unui grup de artişti care au promovat vinul Chateau Mouton Rothschild.
În ultimii ani de viaţă, lucrările sale au reflectat teme socio-politice importante precum politica Apartheid, SIDA dependenţa de droguri.
Keith Haring şi-a făcut publică orientarea homosexuală şi promova sexul protejat. Dar, în 1988, Haring a fost diagnosticat cu SIDA. A înfiinţat fundaţia care îi poartă numele în 1989, în beneficiul luptei contra SIDA, dar şi pentru ajutorarea copiilor.
Haring a murit pe 16 februarie 1990, din cauza unor complicaţii provocate de SIDA.
Mai recent, elemente din opera lui Haring au fost incluse în turneul Sticky & Sweet din 2008 al Madonnei, dar şi în interpretarea piesei "One" a trupei U2 din PopMart Tour (1997/1998).
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe