GOOGLE îl omagiază pe GUSTAV KLIMT, la 150 de ani de la naşterea pictorului

Google şi-a modificat, sâmbătă, logoul pentru a-l omagia pe Gustav Klimt, pictor austriac simbolist ale cărui lucrări au provocat controverse din cauza celebrării sexualităţii. În prezent, Klimt este considerat unul dintre cei mai scumpi pictori din lume.

Urmărește
1714 afișări
Imaginea articolului GOOGLE îl omagiază pe GUSTAV KLIMT, la 150 de ani de la naşterea pictorului

GOOGLE îl omagiază pe GUSTAV KLIMT, la 150 de ani de la naşterea pictorului

Google marchează împlinirea a 150 de ani de la naşterea lui Gustav Klimt, prin reproducerea lucrării "Sărutul", în locul logo-ului obişnuit al motorului de căutare, care apare pe fundal în tablou.

Născut pe 14 iulie 1862, la Baumgarten, una din suburbiile Vienei, Gustav Klimt a fost un pictor simbolist şi decorator austriac, lider al avangardei vieneze şi unul din fondatorii Secesiunii. Arta lui a contribuit în mare măsură la izbucnirea uneia din cele mai mari revoluţii din istoria artei. A murit pe 6 februarie 1918.

Alături de "Sărutul", "Judith şi Holofern", Portretul Adelei Bloch-Bauer" şi "Danae" se numără printre cele mai cunoscute lucrări ale artistului, devenit un simbol al Vienei.

Cel mai cunoscut tablou al său este "Sărutul", care reflectă fascinaţia pictorului pentru erotism, într-o perioadă în care un alt austriac, Sigmund Freud, plasa sexualitatea în sfera publică cu lucrările sale.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici