- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (04.08.2014, 06:11)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google îl sărbătoreşte pe filosoful şi logicianul John Venn printr-un logo special
Motorul de căutare Google şi-a modificat, luni, logoul pentru a-l sărbători pe filosoful şi logicianul englez John Venn, inventatorul diagramelor care îi poartă numele, la împlinirea a 180 de ani de la naşterea acestuia.
Urmărește
698 afișări
Google îl sărbătoreşte pe filosoful şi logicianul John Venn printr-un logo special
Filosoful şi logicianul John Venn este celebru pentru crearea diagramelor Venn, cu aplicaţii în domenii diverse, precum teoria mulţimilor, teoria probabilităţilor, logică, statistică şi informatică.
Diagramele Venn reprezintă un mod de a descrie relaţiile de incluziune şi excluziune dintre clase/ seturi. Metoda constă în intersectarea unui anumit număr de cercuri - două sau trei -, fiecare dintre acestea reprezentând o clasă, etichetată printr-o majusculă. Minuscula x şi porţiunile umbrite sunt utilizate pentru a indica existenţa, respectiv nonexistenţa unui membru (cel puţin unul) dintr-o clasă dată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Astfel, diagramele cu două cercuri reprezintă propoziţii categorice, formele de bază fiind: "toate A sunt B", "niciun A nu este B", "mai multe A sunt B" şi "unele A nu sunt B".
În cazul silogismelor, potrivit primei legi silogistice, există trei termeni: extremi S şi P şi mediu M. Reprezentarea grafică constă în intersectarea celor trei cercuri corespunzătoare termenilor. Pe această diagramă sunt reprezentate grafic exclusiv premisele: modul silogistic corespunzător este valid dacă şi numai dacă prin reprezentarea grafică doar a premiselor a rezultat automat reprezentarea grafică a concluziei.
John Venn s-a născut pe 4 august 1834, în Hull, Yorkshire, într-o familie de preoţi cu tradiţie. Bunicul filosofului, John Venn, paroh la Clapham, în sudul Londrei, a condus "secta Clapham", un grup de creştini evanghelişti care se întâlneau în biserica sa şi militau pentru reforma închisorilor, abolirea sclaviei şi a sporturilor violente.
Filosoful John Venn a primit o educaţie strictă, fiind pregătit pentru a se dedica carierei de preot, potrivit tradiţiei familiei. A absolvit Colegiul Gonville and Caius din Cambridge în 1857 şi, la scurt timp după aceea, a fost ales profesor asistent în această instituţie. A fost hirotonisit ca diacon la Ely în 1858, devenind preot în 1859. În 1862 s-a întors la Cambridge, ca profesor de ştiinţe morale.
În 1883 a renunţat la meseria de preot după ce şi-a dat seama că anglicanismul nu corespunde concepţiilor lui filosofice.
Principalul domeniu de interes al lui John Venn a fost logica, despre care a scris mai multe cărţi, printre care "The Logic of Chance", "Symbolic Logic" şi "The Principles of Empirical Logic".
În 1883, John Venn a devenit membru al Societăţii regale din Londra.
În 1897, el a scris o carte de istorie a colegiului în care a învăţat şi predat, numită "Istoria biografică a Colegiului Gonville and Caius, 1349 - 1897". De asemenea, a început o compilaţie de note biografice ale studenţilor de la Universitatea din Cambridge, continuată mai târziu de fiul său, John Archibald Venn (1883 - 1958), şi publicată în Cantabrigienses Alumni, în 10 volume, între 1922 şi 1953.
John Venn a murit în 1923, la vârsta de 88 de ani, la Cambridge.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe